Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Γάζα: Από μεγάλη φυλακή, μαζικός τάφος Παλαιστινίων

– Είναι ψευδαίσθηση ότι, αν διαλύσουν τη Χαμάς, θα λυθούν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα. Εχουν αναρωτηθεί, άραγε, τι θα απογίνουν όλα αυτά τα παιδιά που χάνουν τους δικούς τους, μένουν ορφανά και ζούν τη φρίκη των βομβαρδισμών; Ακόμα κι’ αν εξαλείψουν την Χαμάς, όσο θα συνεχίζεται η αδικία, η βία, η καταπίεση και η κατοχή θα γεννούν νέες Χαμάς.

– Η Παλαιστίνη είναι υπό κατοχή πάνω από 75 χρόνια. Από τότε που δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ. Και πιο πριν, από την Αγγλία. – Η φρίκη που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα υπάρχει δεκαετίες – όχι σε ένταση και σε αριθμούς νεκρών όπως τώρα – στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα. Ανθρωποι σκοτώνονταν συνέχεια, τους γκρεμίζουν τα σπίτια, τους φυλακίζουν, μοχθούν σκληρά για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί να ζήσουν την οικογένειά τους, χωριά με απαγόρευση κυκλοφορίας για ώρες, ημέρες, εβδομάδες, στρατός στους δρόμους να πυροβολεί, ανατινάζουν τα σπίτια των Παλαιστινίων, εκατομμύρια έγιναν πρόσφυγες, πάνω σε παλαιστινιακά χωριά που άρπαξαν έχουν κτιστεί σχεδόν όλοι οι ισραηλινοί οικισμοί εποίκων, κόβουν τα λιόδεντρα, την «ψυχή» των Παλαιστίνιων, οι οποίοι χωρίς λάδι και ελιές δεν ζουν, … Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει κάποιο θύμα ή φυλακισμένο.

– Δεν υπήρχε ποτέ ειρηνική συμβίωση ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Υπήρχε η «συμβίωση» του δυνατού με τον αδύναμο. Αυτών που διαμαρτύρονταν και εκείνων που σκότωναν, όσων δεν είχαν καν πόσιμο νερό και εκείνων που το ξόδευαν, εκείνων που εισέβαλαν όποτε ήθελαν σε πόλεις και χωριά και εκείνων που υπέφεραν. Αυτό δεν είναι συμβίωση. Είναι στυγνή καταπίεση και κατοχή που κάποια στιγμή θα οδηγούσε στην έκρηξη.

– Η διεθνής κοινότητα δεν έκανε τίποτα. Χιλιάδες προσφυγές έχουν γίνει στους διεθνείς Οργανισμούς και τα Δικαστήρια, αλλά δίχως αποτέλεσμα.

– Εδώ και 75 χρόνια προσπαθούν να τους διώξουν και να τους ξεριζώσουν από τη γη τους, αλλά οι Παλαιστίνιοι δεν εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν θα φύγουν ποτέ; Αγαπούν την πατρίδα και τη γη τους. Το μόνο που πετυχαίνουν, απλά είναι να μεγαλώνουν τις εκατόμβες των νεκρών τους.

 

Ιδεοχώρος

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media