Γιατί Η Ανησυχία Για Ερντογάν Αφού Η Κυβέρνηση Στηρίζει Τον Μαδούρο;

0
19

Από το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας και άλλοι αξιωματούχοι της σημερινής κυβέρνησης δεν έχαναν καμία ευκαιρία να εκφράσουν το θαυμασμό τους για τη Βενεζουέλα του Μαδούρο.

Το τελευταίο διάστημα, όπως έχει αποδειχτεί, ο Μαδούρο δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από άλλον ένα «κρυφοδικτάτορα» ο οποίος δε διστάζει να πυροβολήσει εν ψυχρώ το λαό του προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Πράγματι, μόνο χθες, τρία άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη Βενεζουέλα στις τελευταίες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Μαδούρο.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτήν την δικτατορία. Είμαστε κουρασμένοι, θέλουμε εκλογές για να φύγει από την εξουσία ο Μαδούρο γιατί καταστρέφει την χώρα», δήλωνε μία 54χρονη διαδηλώτρια, η Ινγκριντ Τσακόν, κρατώντας την σημαία της Βενεζουέλας.

Στις διαδηλώσεις που έγιναν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συσπειρώθηκαν για να ζητήσουν νέες προεδρικές εκλογές αλλά και την απελευθέρωση των φυλακισμένων πολιτικών της αντιπολίτευσης. Αυτό γιατί στη Βενεζουέλα του Μαδούρο, οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης που ενοχλούν φυλακίζονται.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Τουρκία του Ερντογάν, η οποία φαίνεται να ανησυχεί τόσο την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, ωστόσο, παρά την αριστερή ιδεολογία της, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει ούτε μία δήλωση για τις βαρβαρότητες του Μαδούρο, αλλά βλέπει απλούς πολίτες να σκοτώνονται, με μια απάθεια που τρομάζει, όχι μόνο για τον τρόπο που η κυβέρνηση Τσίπρα βλέπει τις διεθνείς εξελίξεις αλλά και για τον τρόπο που βλέπει τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Analitis .gr

 

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ