Γιατί ο Δεκέμβριος είναι ο κρισιμότερος μήνας του πολέμου στην Ουκρανία – Οι Ρώσοι σφυροκοπούν με το πυροβολικό την Kherson

0
26

Εκτιμήσεις συγκλίνουν στην εκδοχή, πως τον Δεκέμβριο 2022 οι Ρώσοι θα «ρίξουν» στο πεδίο της μάχης τις πραγματικές τους δυνάμεις

 Το ρωσικό πυροβολικό συνεχίζει να βάλλει εναντίον ουκρανικών θέσεων στην Kherson από την όχθη του ποταμού Δνείπερου και οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν την πόλη, καθώς οι υποδομές έχουν καταστραφεί.
Παράλληλα σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές ο Δεκέμβριος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας, καθώς τότε οι Ρώσοι θα «ρίξουν» στο πεδίο της μάχης τις πραγματικές τους δυνάμεις.

Επισημαίνουν πως από τον Φεβρουάριο 2022, που άρχισε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, η Μόσχα έχει χρησιμοποιήσει περιορισμένες δυνάμεις για ένα τέτοιο εγχείρημα και χρησιμοποιήθηκαν κυρίως οι πολιτοφυλακές του Donbass, οι Τσετσένοι του Kadyrov και οι μαχητές της Wagner.
Οι μελλοντικές εξελίξεις επί του πεδίου δεν είναι άσχετες βέβαια και με τις όποιες διπλωματικές προσπάθειες αναληφθούν από το μέτωπο της Δύσης που δεν είναι πλέον αρραγές.

Σφυροκόπημα στην Kherson

Στην Kherson 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν κατά τον τελευταίο ρωσικό βομβαρδισμό, όπως ανέφερε η διοίκηση της πόλης ενώ πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις διεξάγονται μετ΄ εμποδίων καθώς ο ήλθε ο βαρύς χειμώνας στην Ουκρανία.
Μετά την απόσυρση των ρωσικών μονάδων από τη δυτική όχθη του ποταμού, οι ουκρανικές γραμμές του μετώπου παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Τα προηγούμενα 24ωρα, μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης επιχείρησε μια επιθετική επιχείρηση στην ανατολική όχθη κοντά στο χωριό Dneprovskoye.
Η αντεπίθεση αποκρούστηκε και η δύναμη κρούσης εξοντώθηκε.

Καταστράφηκε αποθήκη πυρομαχικών HIMARS

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν μία αποθήκη πυρομαχικών για τους αμερικανικούς πυραύλους HIMARS στην περιοχή του οικισμού Kushugum στη Zaporizhzhia, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.
«Μια αποθήκη πυρομαχικών για HIMARS καταστράφηκε στην περιοχή του οικισμού Kushugum της περιοχής Zaporizhzhia», ανέφερε.

Αναχαίτιση HIMARS στην Kherson

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε τέσσερις πυραύλους HIMARS και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Kherson τις προηγούμενες ώρες, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.
«Η αεράμυνα κατέρριψε τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην περιοχή του οικισμού Chervony Chaban της περιφέρειας Kherson την περασμένη ημέρα.
Επιπλέον, τέσσερις πύραυλοι HIMARS αναχαιτίστηκαν στην περιοχή του οικισμού Mirnoye της περιοχής Kherson» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.

Χωρίς επιθετικές επιχειρήσεις οι Ουκρανοί

Έκτοτε, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν διακινδύνευσαν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή, αναφέρει ο εξειδικευμένος σε στρατιωτικά θέματα ιστότοπος South Front.
Στο Ugledar, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να αντεπιτεθούν κοντά στα χωριά Vladimirovka, Pavlovka και Vremevka.
Οι επιθετικές επιχειρήσεις απέτυχαν και οι ουκρανικές μονάδες απωθήθηκαν.
Το Ugledar και το Novomikhailivka παραμένουν υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού, όπου συνεχίζει να ενισχύει τις θέσεις του, μεταξύ άλλων σε βάρος των δυνάμεων από την περιοχή Kherson.

Ρωσική προέλαση στο Donetsk

Στην πρώτη γραμμή του Donetsk, τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στα βαριά οχυρά στη Marinka, την  οποία και κατέλαβαν.
Πρόκειται για σημαντική επιτυχία, καθώς μπορούν να ανακόψουν τον ουκρανικό ανεφοδιασμό.

 

Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις σε ένα άλλο ουκρανικό προπύργιο στην Krasnogorovka.
Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε μια αντεπίθεση στο Opytne προκειμένου να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων νότια της Avdiivka.
Σφοδρές μάχες θέσεων συνεχίζονται στο Bakhmut και στα περίχωρά του.
Οι μαχητές της Wagner καταλαμβάνουν νέες εγκαταστάσεις και έχουν θέσει τον έλεγχο σε μια μονάδα ανακύκλωσης απορριμμάτων στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης.
Τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στους οικισμούς Ozaryanovka, Kurdyumovka, Andreevka και Kleshcheyevka για να κόψουν μια σημαντική σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή.
Οι μάχες για την Belogorovka συνεχίζονται στην κατεύθυνση Lysychansk, τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν τα ανατολικά προάστια του χωριού, ενώ οι ουκρανικές μονάδες υπερασπίζονται τις θέσεις τους στο δυτικό τμήμα του.

Ο κρίσμος Δεκέμβριος

 

Η Ρωσία κινητοποιεί τον στρατό της και αυτό προκαλεί πανικό στη Δύση εκτιμά ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτές Pepe Escobar.
Η Μόσχα κινητοποιεί επιτέλους τον στρατό της – έτοιμη να χτυπήσει στο έδαφος τον Δεκέμβριο- ενώ πλήττει τις ουκρανικές υποδομές ως μια μορφή κινεζικών βασανιστηρίων, επισημαίνει.
Εκείνες οι μέρες του Φεβρουαρίου 2022 όπου στέλνονταν μόνο 100.000 στρατιώτες -και οι πολιτοφυλακές του Donbass καθώς και οι κομάντος της Wagner και οι Τσετσένοι του Kadyrov έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Συνολικά, Ρώσοι και Ρωσόφωνοι αντιμετώπιζαν ορδές ουκρανικού στρατού – ίσως και 1 εκατομμύριο.
Το «θαύμα» όλων είναι ότι οι Ρώσοι τα πήγαν πολύ καλά.
Κάθε στρατιωτικός αναλυτής γνωρίζει τον βασικό κανόνα: μια δύναμη εισβολής πρέπει να αριθμεί τρεις φορές την αμυντική δύναμη.
Ο ρωσικός στρατός στην αρχή του πολέμου βρισκόταν σε ένα μικρό κλάσμα αυτού του κανόνα.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναμφισβήτητα μόνιμο στρατό 1,3 εκατομμυρίων στρατιωτών.
Σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν κινητοποιήσει περισσότερες χιλιάδες στρατιωτών αλλά δεν το έκαναν.
Αλλά δεν το έκαναν. Ήταν μια πολιτική απόφαση.
Τώρα όμως αυτό άλλαξε.
Σε αυτό συνέβαλαν, σύμφωνα με τον Escobar, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος και όχι μόνο.
Μια αλληλουχία τρομοκρατικών επιθέσεων – με στόχο τους αγωγούς Nord Streams, τη γέφυρα της Κριμαίας και τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας – κατέδειξε τελικά το αναπόφευκτο οι Ρώσοι να προχωρήσουν πέρα από μια απλή «στρατιωτική επιχείρηση».

Καταστράφηκε το 33% των δυτικών όπλων στην Ουκρανία

Οι Αμερικανοί είναι προβληματισμένοι, η προπαγάνδα ότι τα δυτικά όπλα είναι ανώτερης τεχνολογίας από τα ρωσικά έχει καταρρεύσει μετά μάλιστα από δημοσίευμα των New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα περίπου το ένα τρίτο των περίπου 350 πυροβολαρχιών που προμήθευσαν στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες έχουν καταστραφεί.
Όπως επισημαίνουν οι New York Times, η οργάνωση της επισκευής αυτών των όπλων αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό ο στρατός των ΗΠΑ οργάνωσε μια βάση επισκευής στην Πολωνία.
Τους τελευταίους μήνες σε αυτή την βάση έχουν γίνει συντήρηση και επισκευή όπλων που έχουν υποστεί ζημιές στην Ουκρανία.
Η ουκρανική πλευρά θεωρεί απαραίτητο τέτοιες βάσεις επισκευής να βρίσκονται πιο κοντά στο πεδίο της μάχης.
2_292.jpg1_240.jpg

3_230.jpg
Απελευθερώθηκαν Ρώσοι αιχμάλωτοι

Εννέα Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων με την Ουκρανία, μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.
«Στις 26 Νοεμβρίου, ως αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής διαδικασίας, εννέα Ρώσοι στρατιωτικοί, οι οποίοι βρίσκονταν σε θανάσιμο κίνδυνο σε αιχμαλωσία, επέστρεψαν από την περιοχή που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι οι απελευθερωμένοι στρατιώτες θα μεταφερθούν στη Μόσχα με στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων για θεραπεία και αποκατάσταση σε ιατρικά ιδρύματα.
Όλοι τους λαμβάνουν υποστήριξη από ψυχολόγους και επαγγελματίες υγείας.

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ