Γράφει ο ROB CRILLY της DAILYMAIL.COM Νέα, σφοδρή σύγκρουση στη Γερουσία Rand Paul – Anthony Fauci για την ανοσία της φυσικής μόλυνσης από κορωνοϊό

0
25

Ο γερουσιαστής παρουσίασε συνέντευξη του επιδημιολόγου από το 2004 στην οποία έλεγε ότι εφόσον κάποιος μολυνθεί με γρίπη δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί

Η αντιπαράθεση Anthony Fauci – Rand Paul επέστρεψε δυναμικά στο Κογκρέσο την Τετάρτη, όταν ο επικεφαλής ανοσολόγος του Λευκού Οίκου ήρθε ξανά σε σφοδρή σύγκρουση με τον γερουσιαστή που του έχει κάνει τη ζωή δύσκολη σχετικά με τα εμβόλια και την προέλευση της covid-19, κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίασης για την ευλογιά των πιθήκων, στην οποία μάλιστα δεν αναφέρθηκαν καθόλου.

Από τον Rob Crilly/Dailymail.Com

Για άλλη μια φορά, ο γερουσιαστής Paul έψαξε στα αρχεία για να ξεθάψει παλιά σχόλια του Dr. Anthony Fauci, σε μια προσπάθεια να τον χαρακτηρίσει ως έναν επιστημονικά ασυνεπή απατεώνα. Και για ακόμη μια φορά ο Fauci απάντησε χάνοντας τη ψυχραιμία του.

«Ποτέ δεν αρνήθηκα τη θεμελιώδη ανοσολογία», είπε. «Στην πραγματικότητα, έγραψα το συγκεκριμένο κεφάλαιο στο εγχειρίδιο της ιατρικής για τη θεμελιώδη ανοσολογία» είπε σε μία από τις απαντήσεις του.

Οι δυο τους έχουν συγκρουστεί πολλές φορές στο Κογκρέσο τα δύο τελευταία χρόνια αλλά όπως φαίνεται το τέλος του σόου Fauci-Paul πλησιάζει. Ο 81χρονος ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την κρατική υπηρεσία τον Δεκέμβριο. Η μόνη πιθανότητα επανάληψης της δημόσιας σύγκρουσης θα είναι εάν οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν πίσω τη Βουλή ή τη Γερουσία μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη στις ΗΠΑ και ξεκινήσουν έρευνες για τον Fauci και για τον χειρισμό της πανδημίας.

Το θέμα ενώπιον της επιτροπής υγείας της Γερουσίας την Τετάρτη ήταν «να σταματήσουμε την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων: Εξέταση της ομοσπονδιακής αντίδρασης». Αλλά θα μπορούσε να είναι και «πέντε εύκολα βήματα για τη θεραπεία του καρκίνου», σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, καθώς ο Paul συνέχισε να αντιπαρατίθεται με τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του Προέδρου Joe Biden.

Ο ίδιος έβαλε ένα τάμπλετ δίπλα στο μικρόφωνό του και έπαιξε ένα παλιό κλιπ του Fauci που απαντούσε σε μια ερώτηση σε μια τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με το αν κάποιος με γρίπη χρειάζεται ακόμα εμβόλιο γρίπης. «Λοιπόν όχι», ακούστηκε να λέει ο Fauci στο κλιπ από το 2004. «Αν μολύνθηκε με γρίπη για 14 ημέρες, είναι προστατευμένος όσο περισσότερο μπορεί γιατί ο καλύτερος εμβολιασμός είναι να έχεις μολυνθεί».

Ο Paul αππάντησε γελώντας. Γιατί λοιπόν αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη όταν πρόκειται για εμβόλια κατά της COVID-19, αναρωτήθηκε. «Αυτή είναι μια ερώτηση που γίνεται συνέχεια και έχουμε ακούσει διαρκώς μεταβαλλόμενες απόψεις από εσάς. Επί του παρόντος, οι έρευνες για τα αντισώματα δείχνουν ότι περίπου το 80% των παιδιών έχουν νοσήσει από COVID», είπε.

«Και όμως δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές από εσάς ή από οποιονδήποτε στην κυβέρνηση ώστε να λαμβάνεται υπόψη η φυσικά αποκτηθείσα ανοσία τους». Η θνησιμότητα από την COVID είναι πλέον παρόμοια με τη γρίπη, πρόσθεσε ο γερουσιαστής. Έτσι, αναρωτιόμαστε. «Φαίνεται να ασπάζεστε πραγματικά τη βασική ανοσολογία το 2004 και τώρα είναι σαν να την απορρίπτετε» τόνισε.

Ο Fauci απάντησε με ένα μείγμα αγανάκτησης και την παρουσίαση ενός εγγράφου ελέγχου αρχείων από το Reuters. «Λοιπόν, δεν απορρίπτω τη βασική ανοσολογία, γερουσιαστή, και ποτέ δεν αρνήθηκα ότι υπάρχει η σημασία της προστασίας μετά τη μόλυνση», είπε. «Ωστόσο, όπως έχουμε πει πολλές φορές και όπως έχει επικυρωθεί από την εξουσιοδότηση της [Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων] μέσω της επιτροπής της και τη σύσταση του CDC μέσω της επιτροπής του, ένας εμβολιασμός μετά από μόλυνση δίνει μια πρόσθετη ώθηση».

Επιπλέον, είπε, το βίντεο ήταν εκτός πλαισίου. Απαντούσε σε μια ερώτηση σχετικά με κάποιον που είχε υποστεί παρενέργεια από εμβόλιο γρίπης και όχι σε ερώτηση για τον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, ο Paul δεν ικανοποίηθηκε από την απάντηση και ενώ μιλούσε ξανά παρουσίασε μια τεράστια φωτογραφία του Fauci από τη συνέντευξη του 2004. «Στην πραγματικότητα, τα λόγια δεν λένε ψέματα», είπε ο εκλεγμένος πολιτικός. «Αν κοιτάξετε προσεκτικά τις λέξεις σας, αλλά ας τις ξαναδούμε μαζί. “Δεν το χρειάζεται (το εμβόλιο) γιατί η πιο ισχυρή ανοσία είναι όταν μολύνεσαι”».

Ναι, απάντησε ο Fauci. «Είναι αλήθεια. Είναι αλήθεια, γερουσιαστά, είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος προστασίας», είπε. Ο Paul συνέχισε (αγνοώντας τον έλεγχο αρχείων του Reuters που παρουσίασε ο Fauci) κατηγορώντας τον ανοσολόγο ότι άλλαξε θέση και πως προωθώντας τον εμβολιασμό υποβάθμισε την αξία της μόλυνσης.

«Δεν δίνεις σημασία στην επιστήμη. Η πολύ βασική επιστήμη είναι ότι η προηγούμενη μόλυνση παρέχει το επίπεδο ανοσίας. Αν το αγνοήσετε αυτό στα μαθήματα σας, αν δεν το παρουσιάσετε στις επιτροπές σας, δεν είστε ειλικρινείς μαζί μας» επιτέθηκε ο Paul.

«Γερουσιαστά, αν μπορώ να απαντήσω», είπε ο Fauci. «Ποτέ δεν αρνήθηκα τα ζητήτματα της θεμελιώδους ανοσολογίας. Στην πραγματικότητα, έγραψα το κεφάλαιο στο εγχειρίδιο της ιατρικής για τη θεμελιώδη ανοσολογία».

Ο Paul συνέχισε για λίγο, μέχρι που παρενέβη ο γερουσιαστής Bob Casey, ο οποίος προήδρευε της ακρόασης και πιθανώς θυμόταν ότι το θέμα της συνεδρίασης είχε να κάνει με την ευλογιά των πιθήκων. «Προχωράμε, θα προχωρήσουμε. Έχουμε χάσει χρόνο. Γερουσιαστά Paul, τελειώσατε», είπε.

 

kourdistoportocali.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ