Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Η “ΕΛΒΕΤΙΚΉ ΔΙΑΣΚΕΨΗ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΉΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΏΝ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΎ ΚΎΚΛΟΥ

Η φόρμουλα να μετριαστεί η ήττα της συλλογικής Δύσης βρήκε νέα πειραματική βάση εφαρμογής

Οι προσπάθειες να «αναγκαστεί η Ρωσία σε ειρήνη» κερδίζουν δυναμική – και θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους στα μέσα Ιουνίου

Ανακοινώθηκε ότι η διάσκεψη για την Ουκρανία – γνωστή και ως «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης» – θα διεξαχθεί στην Ελβετία στις 16-17 Ιουνίου στο πολυτελές θέρετρο Bürgenstock σε μια λίμνη κοντά στη Λουκέρνη.

Σ αυτήν την διάσκεψη ο Ουκρανός πρόεδρος του ολέθρου  Ζελενσκι φιλοδοξεί, παρότι ηττημένος, να σπρώξει την Ρωσία σε διαπραγμάτευση, με τις πλάτες των Δυτικών συμμάχων του και ελπίζοντας ότι στο σχέδιο Ειρήνης – το διαμορφωμένο από την ηττημένη στο Ουκρανικό μέτωπο στην ουσία Δύση –  θα παγιδεύσει χώρες του Παγκόσμιου Νότου, εν δυνάμει συμμάχους των BRICS, ώστε να πιεστεί σε συμφωνία η Ρωσία.

Η σύνοδος κορυφής σχεδιάζεται από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία – σαν εξαρτημένη από την πολιτικοστρατιωτική ήττα της συλλογικής Δύσης –  ως το επιστέγασμα μιας διαδικασίας που είχε εκκίνηση το 2023, όταν η Δύση προσπάθησε να εμπλέξει τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου ώστε να πιέσουν την Ρωσία να συζητήσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο που προφανώς μόνο την Ρωσία δεν θα ωφελούσε.

Να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες της διάσκεψης δεν επιλέχθηκαν τυχαία

Μόλις μια μέρα πριν, στις 15, θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της G7 στη Ρώμη.

Δηλαδή, όλη η ηγεσία των βασικών χωρών της συλλογικής Δύσης θα έχει ήδη συγκεντρωθεί και θα πρέπει περνώντας τις Άλπεις,  να ενωθούν με τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για περίπου 35 χώρες – 32 ΝΑΤΟ συν Ιαπωνία και Ευρωπαϊκές χώρες εκτός ΝΑΤΟ όπως για παράδειγμα η Αυστρία.

Ο σκοπός όμως αυτής της διάσκεψης δεν είναι η προσέλευση των ηττημένων αυτού του ιστορικού κύκλου

Είναι να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του Παγκοσμίου Νότου, ώστε το κείμενο που μελετάται, ως περίπου τελεσίγραφο, να υποχρεώσει την Ρωσία, πιεζόμενη από τους εν δυνάμει συμμάχους της στον Νότο του κόσμου, να προχωρήσει σε μια  εκεχειρία.

Το “Μετερνιχικό”  σχέδιο  επιχειρεί να βάλει τους όρους μιας Ειρήνης, που στην ουσία θα αποτελεί σύμφωνο υποχώρησης και ουσιαστικής πολιτικής  ήττας της Ρωσίας, που σήμερα κατέχει τουλάχιστον το 25% των άλλοτε εδαφών της Ουκρανίας, σαν αποτέλεσμα της σαρωτικής νίκης της στα πεδία των μαχών του Ουκρανικού μετώπου.

Στην ουσία επιχειρείται η πολιτική απομόνωση της Ρωσίας και η ανάδειξή της , από μέρους της συλλογικής Δύσης, σαν “κράτους παγκόσμια απειλή για την ειρήνη στον πλανήτη”

Μπορεί ένα τέτοιο σχέδιο να έχει ελπίδες επιτυχίας;

Η προφανής πολιτική απάντηση είναι όχι

Η προσπάθεια αυτής της συνόδου – προπαγάνδας της Δύσης θα καταρρεύσει, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να δοθεί τελεσίγραφο στην Ρωσία

Το μεγάλο μέρος του Παγκοσμίου Νότου και βεβαίως οι πέντε των BRICS (Κίνα Ινδία, Βραζιλία, Σαουδική Αραβία και Νότια Αφρική) δεν θα αποδεχτούν ποτέ ένα τελεσίγραφο αγγλοσαξονικής έμπνευσης για την απομόνωση της Ρωσικής υπερδύναμης, που αποτελεί βασική δύναμη του αντιαγγλοσαξονικού μπλοκ, που διεκδικεί με αξιώσεις την πρωτοκαθεδρία στην ιστορική εξέλιξη του 21ου αιώνα.

Το “Ελβετικό εγχείρημα” αυτής της συνόδου, που θα έχει έδρα μια χώρα καθόλου ουδέτερη στα σύγχρονα ζητήματα του παγκόσμιου ανταγωνισμού, είναι ένα καθαρό αγγλοσαξονικό έργο, με το οποίο καμία από τις βασικές χώρες των  BRICS και της SCO δεν πρόκειται να παίξουν τον ρόλο του” χρήσιμου ηλίθιου”.

Οι χώρες των BRICS θέλουν να οικοδομήσουν μια συλλογική εναλλακτική  απέναντι στην παγκόσμια κυριαρχία της Δύσης και όχι να συμμετάσχουν στα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Η κατάσταση είναι ιστορικά θεμελιακά  διαφορετική σήμερα

Η Ρωσία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έμμεσου πολέμου με τη συλλογική  Δύση, ένας πόλεμος που διεξάγεται στα δικά της ιστορικά  εδάφη

Κανένα τελεσίγραφο ή απόπειρες “επιβολής της ειρήνης” από την πλευρά της Δύσης δεν έχουν την παραμικρή σημασία για την Ρωσία και οι Αγγλοσάξονες δεν έχουν πλέον τη δύναμη και την ικανότητα να οργανώσουν την παγκόσμια απομόνωση της Ρωσίας.

Η επανάληψη της διάσκεψης του Βερολίνου  στα 1878  με το τέλος του Ρωσοτουρκικου πολέμου δεν πρόκειται να επαναληφθεί, γιατί τώρα η Ρωσία δεν είναι η τότε αυτοκρατορία

Είναι μια υπερδύναμη σε πόρους και αυτάρκεια που πρωταγωνιστεί στην αλλαγή των ιστορικών δεδομένων με αξιώσεις και επιτυχία

Ο κόσμος έχει αλλάξει – και η Ρωσία απέδειξε πως μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα καθοριστεί στην “Ελβετική διάσκεψη” , αλλά θα επιβληθεί από τη Ρωσία, που απορρίπτει τα τελεσίγραφα του ΝΑΤΟ και της προ πολλού ηττημένης Δύσης.

 

 

Πάντοτε ευπειθής

Νίκος Σίμος

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media