Ισχυρή πτώση στη Wall, λόγω επιδείνωσης στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο -2,84% ο S&P 500, o Nasdaq -3,9%

0
9
Στο κόκκινο η Wall Street…

Ισχυρή πτώση καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, με βασικό καταλύτη την επιδείνωση στην απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς (+3,24%).
Παράλληλα, οι επενδυτές ανησυχούν για έναν πόλεμο διαρκείας στην Ουκρανία, με άμεση επίπτωση σε ενέργεια και περαιτέρω επιδείνωση του πληθωρισμού.
Επίσης φοβούνται ότι η επιθετική αύξηση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών, από την μια μπορεί να βοηθήσει ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός, αλλά από την άλλη τα αυξημένα κόστη δανεισμού θα πιέσουν ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη.
Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην ομιλία του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, κατά την παρέλαση στη Μόσχα για τους εορτασμούς για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, όπου δεν επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που διακινούσε η Δύση σύμφωνα με τα οποία ο Ρώσος πρόεδρος θα κήρυττε και επίσημα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει πτώση -1,42%, στις 32.433 μονάδες.
Ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 υποχωρεί -2,84%, στις 4.006 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες -3,9%, στις 11.671 μονάδες.
αδφαφδασ.JPG
H αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Fed συνέχισε να ασκεί πίεση σε τεχνολογικούς τίτλους όπως η Meta Platforms και η Alphabet, οι οποίες υποχωρούσαν περισσότερο κατά 4,3% και 1,7%, αντίστοιχα.
Η Amazon και η Apple σημείωναν πτώση άνω του 1%, ενώ η Tesla και η Nvidia σημείωναν πτώση 3,3% και 4,3%, αντίστοιχα.
Οι μετοχές εταιρειών λιανικής όπως η Nike και η Home Depot «υποφέρουν» μαζί με βιομηχανίες όπως η Caterpillar και η Deere.
Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται επίσης πιέσεις, με την Bank of America να υποχωρεί πάνω από 1%.
Εν τω μεταξύ, η Boeing είναι ο μεγαλύτερος χαμένος στον δείκτη Dow, με πτώση 3,8%, ακολουθούμενη από την ενεργειακή Chevron που υποχωρούσε 3,7%, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ συνέχισαν να διολισθαίνουν.
«Εκτιμάμε ότι οι μετοχές θα συνεχίσουν να πέφτουν, επειδή δεν έχουμε δει ακόμη αρκετά τεχνικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι έχει ξεκινήσει η διόρθωση», έγραψε η JC O’Hara της MKM Partners.

Στα εμπορεύματα, το φυσικό αέριο (ολλανδικό TTF) σημειώνει πτώση -4,7% στα 96,90 ευρώ.
Πτωτικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου, με το brent στο -2,2% και στα 109,86 δολ. το βαρέλι και το αργό στο -2,4% στα 107,12 δολ. το βαρέλι.

Iσχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές

Ισχυρές πιέσεις καταγράφηκαν σήμερα 9/5 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με επίκεντρο την ουκρανική κρίση και τους επενδυτές να φοβούνται ότι θα χρειαστούν μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο υψηλός πληθωρισμός.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 2,8%, με τον κλάδο των ταξιδιών να χάνει 5,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,32% στις 7.216 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 2,15% στις 13.380 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 2,75% στις 6.086 μονάδες.

www.bankingnews.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ