Lafontaine ( SPD – Die Linke): Οι ΗΠΑ δεν θέλουν καμία ειρήνη – Με τις κυρώσεις στη Ρωσία η Γερμανία πυροβολεί τον εαυτό της

0
27

Λόγω της βλακείας των Πρασίνων, των άλλων πολιτικών του συνασπισμού των φαναριών, αλλά και του CDU/CSU που τους υποστηρίζει, οι γερμανικές εταιρείες χάνουν την ανταγωνιστικότητά τους, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του SPD

«Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε μια φάση όπου η Ρωσία και η Κίνα περικυκλώνονται στρατιωτικά από τις ΗΠΑ. Επί 20 χρόνια η Μόσχα λέει ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει ότι κανένας αμερικανικός πύραυλος δεν μπορεί να αναπτυχθεί στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.
Αυτά τα συμφέροντα ασφαλείας αγνοούνται συνεχώς. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του SPD και συνιδρυτής του κόμματος Die Linke, Oskar Lafontaine σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Junge Welt».
Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση στο Κίεβο, όπως και στη Βαρσοβία ή τη Βουδαπέστη, μπορεί να λάβει κυρίαρχες αποφάσεις για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, σημείωσε:
«Το επιχείρημα ότι κάθε κράτος μπορεί να αποφασίσει μόνο του σε ποια συμμαχία θα ενταχθεί είναι ψευδές.
Όλοι γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποδέχονταν ποτέ την είσοδο της Κούβας σε μια στρατιωτική συμμαχία με τη Ρωσία ή την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ή τον Καναδά» και συνέχισε: «Στο τέλος της ημέρας, δεν πρόκειται για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Μπορούν να εγκατασταθούν πύραυλοι στα σύνορα μιας πυρηνικής δύναμης που δεν έχει χρόνο προειδοποίησης;
Αυτό ήταν ήδη ένα μεγάλο ζήτημα στο κίνημα της ειρήνης της δεκαετίας του 1980. Τότε επρόκειτο για τη στάθμευση των πυραύλων Pershing II στη Γερμανία, εναντίον των οποίων διαδηλώσαμε. Ο χρόνος πτήσης τους προς τη Μόσχα θα ήταν μόλις δέκα λεπτά. Από τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας, ο χρόνος πτήσης είναι πολύ μικρότερος».

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν την ειρήνη

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος, σχολίασε: «Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, πρέπει να κατανοήσουμε τη σύγκρουση. Διακρίνονται τρεις φάσεις. Το πρώτο ήταν η διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Πολλές σημαντικές φωνές στις ΗΠΑ έχουν επίσης προειδοποιήσει επειγόντως για αυτό. Ακόμη και τότε είχε προβλεφθεί ότι ένα τέτοιο βήμα θα οδηγούσε σε στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία. Η δεύτερη φάση ξεκίνησε με την απόφαση του Vladimir Putin να εισβάλει στην Ουκρανία. Καταδικάζω αυτόν τον πόλεμο, όπως καταδικάζω ανεπιφύλακτα όλους τους άλλους πολέμους που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Η τρίτη φάση, για την οποία το γερμανικό κοινό δεν έχει ακούσει ακόμη, είναι ο πόλεμος φθοράς του Joe Biden. Τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια που διέθεσε το αμερικανικό Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα, κυρίως για πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία, είναι απόδειξη ότι ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν ειρήνη. Θέλουν να αποδυναμώσουν την αντίπαλό τους Ρωσία και το λένε ανοιχτά».

Η βλακεία των Πρασίνων

Για τις κυρώσεις είναι επικριτικός στο ίδιο κλίμα: «Λόγω της βλακείας των Πρασίνων, των άλλων πολιτικών του συνασπισμού των φαναριών, αλλά και του CDU/CSU που τους υποστηρίζει, οι γερμανικές εταιρείες χάνουν την ανταγωνιστικότητά τους. Πυροβολούμε τους εαυτούς μας στο πόδι. Οι ΗΠΑ μάλλον γελούν μαζί μας επειδή δεν επηρεάζονται σχεδόν καθόλου από τις κυρώσεις, μπορούν τώρα να πουλήσουν περισσότερο υγρό αέριο στην Ευρώπη και η βιομηχανία όπλων τους κάνει τεράστιες επιχειρήσεις».
Επικριτικός εμφανίζεται και απέναντι στη στάση των Πράσινων: «Οι Πράσινοι έχουν γίνει το κόμμα των υψηλότερων εισοδημάτων. Αν ήξεραν ακόμα για τις συνθήκες διαβίωσης όσων έχουν χαμηλά εισοδήματα, τότε δεν θα μιλούσαν τόσο χαζά. Τελικά, αυτοί οι άνθρωποι είναι που θα πληρώσουν τον λογαριασμό για την “πράσινη” εκτίναξη των τιμών. Μακροπρόθεσμα θα χαθούν θέσεις εργασίας. Η αγορά φθηνής ενέργειας από τη Ρωσία ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα τοποθεσίας για τη γερμανική οικονομία. Τώρα καταστρέφεται με παρότρυνση των Πρασίνων. Και η γερμανική οικονομία της προσφέρει πολύ μικρή αντίσταση».
Τέλος άσκησε κριτική και στον τρόπο που πολιτεύεται το Die Linke, λέγοντας: «Όπου η αριστερή πολιτική είναι επιτυχημένη, εκπροσωπείται το σωστό πρόγραμμα. Όταν πρωτοκάναμε εκστρατεία για τα συμφέροντα των εργαζομένων -χωρίς να παραβλέπουμε την προστασία του κλίματος- είχαμε επιτυχία. Από τότε που άλλαξε αυτή η πολιτική πριν από μερικά χρόνια, χάναμε τις εκλογές. Τα συμπεράσματα που πρέπει να εξαχθούν από αυτό είναι προφανή.
Είναι σχεδόν γελοίο να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για ένα κόμμα που θέτει πρώτα τις ειρηνευτικές και κοινωνικές ανησυχίες. Ειδικά όταν βλέπεις τον βαθμό στον οποίο οι κοινωνικά μειονεκτούντες φτωχαίνουν τώρα από τις ανόητες πολιτικές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ένα αριστερό κόμμα που εκπροσωπεί τα πραγματικά συμφέροντα της πλειοψηφίας του πληθυσμού θα είχε τώρα περισσότερη υποστήριξη από τους Πράσινους».
die_usa.JPG

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ