Μetron Analysis> Kόμμα-έκπληξη έρχεται πρώτο εάν οι εκλογές γίνουν με απλή αναλογική Η ερώτηση του δημοσκόπου εάν θα θέλατε να ζήσετε εντός ή εκτός των Τειχών

0
66

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που υποβάλλουν στους ερωτώμενους πολίτες -προφανώς για κάποια δημοσκόπηση που τρέχει- τα στελέχη της Metron Analysis αυτό το διάστημα έχει ως εξής περιφραστικά.

Βy Ιan Ford

-Εάν είχατε την ευχέρεια να επιλέξετε για του που θέλετε να ζήσετε ανάμεσα σε δύο Πολιτείες, μία Πολιτεία εντός των τειχών και μία εκτός των Τειχών σε ποια θα επιλέγατε να ζήσετε;

Την ερώτηση μας την υπέβαλλε τηλεφωνικά συνεργάτης της εταιρίας.

Πράγματι απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις της εταιρίας του Στράτου και από το σύντομο διάλογο που είχαμε με τον ερευνητή προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Πρώτον> Η ραγδαία πτώση τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ! Αμφότερα βρίσκονται στη ζώνη του 20%.

Δεύτερον> Οι αναποφάσιστοι και τα λευκά αθροίζονται στο 20-24%

Tρίτον> Εάν οι εκλογές γίνουν με την απλή αναλογική-σύμφωνα με την έρευνα-πρώτο κόμμα δεν έρχεται ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μία 3η επιλογή την οποία δεν μας απεκάλυψε ο καλός ερευνητής.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα της τηλεφωνικής μέτρησης της Metron για τα οποία είμεθα βέβαιοι ότι θα ανταποκρίνονται με ακρίβεια στις απαντήσεις των ερωτηθέντων. Είναι άλλωστε γνωστός ο Στράτος για την αξιοπιστία της εταιρίας του.

Πάντως όπως όλα δείχνουν θα έχουμε ενδιαφέρουσες εκπλήξεις ειδικά εάν οι εκλογές καθυστερήσουν περαιτέρω.

Δύο λόγια τώρα για τον -εντός και εκτός των τειχών- Στράτο>

Ο Στράτος Φαναράς είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis S.A. Ειδικεύεται σε θέματα δειγματοληψίας, σχεδιασμού και ανάλυσης κοινωνικών και πολιτικών ερευνών καθώς και σε θέματα στρατηγικής.
Στο παρελθόν υπήρξε Υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τομέα πληροφορικής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, Στατιστικός Αναλυτής στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στην ανάλυση δεδομένων (Μaster από το Middlesex University) και μετεκπαίδευση στις τεχνικές δειγματοληψίας (Training of European Statisticians Παν/μιο Southampton), στη Μ. Βρετανία.
Υπήρξε σύμβουλος έρευνας και εκλογικής στρατηγικής κομμάτων και υποψηφίων σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνονται η Μαθηματική Φιλοσοφία και οι θεωρίες μαθηματικών και στατιστικών μοντέλων. Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, της ESOMAR και του WAPOR.
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές. Την «πικρή ιστορία της Α» εκδόσεις Athens Voice και την «Κβάντα: σε κοιτάζω και αλλάζεις» εκδόσεις «Τόπος».
Επίσης έχει προλογίσει στην Ελληνική έκδοση το βιβλίο του Γάλλου Ακαδημαϊκού Ζιλ Ντοβέκ «Μπορούμε να πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις;» , εκδόσεις ΕΚΚΡΕΜΕΣ.

kourdistoportocali.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ