Μια γενιά πεντέμισι ιντσών

0
47

Παρατηρώ ότι μια γενιά χάνεται στα λίγα εκατοστά μιας οθόνης έξυπνων συσκευών. Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις ανθρώπους να κοιτάζουν συνέχεια το κινητό τους. Το τρομακτικό είναι ότι το ποσοστό αυτό στα νέα παιδιά είναι συγκλονιστικό. Μια μικρή οθόνη με φόντο ένα πάτωμα. Βέβαια οι άνθρωποι συνήθιζαν από πάντα να κοιτούν χαμηλά, χάνοντας το ωραιότερα πράγματα που βρίσκονται ψηλότερα.
Αυτή η γενιά ενώ έχει ψηλώσει χάνει σε ύψος!
Πιο ψηλά υπάρχει ένας υπέροχος ουρανός που ζηλεύουν αμέτρητες χώρες σε όλο το κόσμο. Λίγο πιο κάτω σπουδαία κτήρια. Έχουμε σπουδαία αρχιτεκτονική αλλά ποτέ δεν έχουμε προσέξει γιατί είναι .. εκεί λίγο πιο ψηλά. Μα το πιο σημαντικό, βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από την αρχιτεκτονική. Είναι τα πρόσωπα. Τα δικά μας πρόσωπα, οι άνθρωποί μας. Κοιτώντας το κινητό για ώρες αυτή η νεολαία χάνει την ανθρώπινη επαφή. Και ακριβώς αυτή η ανθρώπινη επαφή είναι που γεννά τα πιο σπουδαία συναισθήματα, αναμνήσεις και κοινωνικότητα.
Η τεχνολογία οδήγησε αυτή τη γενιά να κοιτάει συνέχεια μια συσκευή πιο πολύ από ποτέ. Βέβαια κάποιες άλλες κοίταγαν τα αστέρια και κάποιες τα λουλούδια!

Τουλάχιστον εκείνες οι άλλες έχουν αναμνήσεις.

Δον Κιχώτης

Όταν η ίδια η ζωή είναι τόσο παράλογη, ποιός μπορεί να πει τι είναι τρέλα και τι είναι λογική; Ίσως τρέλα μπορεί να είναι, το να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας. Να γινόμαστε πρακτικοί, νομίζοντας ότι μπορούμε να δούμε την "πραγματικότητα". Ίσως αυτό να είναι τρέλα. Να ψάχνουμε θησαυρούς εκεί που σωρεύονται σκουπίδια. Ίσως η πολλή λογική να είναι τρέλα. Και τι μεγαλύτερη τρέλα απ' όλες, να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι."
Μιγκέλ ντε Θερβάντες
Δον Κιχώτης

Latest posts by Δον Κιχώτης (see all)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ