ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ : “Τι, νομίζεις ότι η χώρα μας είναι τόσο αθώα;”

0
78

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του, σχετικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όταν ο Μπιλ Ο’ Ράιλι του Fox News αποκάλεσε «δολοφόνο» τον Ρώσο πρόεδρο, ο Τραμπ αντέδρασε λέγοντας ότι και οι ΗΠΑ δεν είναι τόσο αθώα χώρα. Στο απόσπασμα της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα, πριν μεταδοθεί ολόκληρη, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Αμερικανό πρόεδρο αν σέβεται τον Πούτιν και γιατί.

«Τον σέβομαι. Σέβομαι πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάω καλά μαζί τους», είπε αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος. Όσο για τους λόγους που σέβεται τον Ρώσο ομόλογό του, ανέφερε: «Είναι ηγέτης της χώρας του. Λέω ότι είναι προτιμότερο να τα πάμε καλά με τη Ρωσία από ό,τι όχι. Κι αν η Ρωσία μας βοηθήσει στη μάχη κατά του ISIS και της ισλαμικής τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι κάτι καλό. Θα τα πάω καλά μαζί του; Δεν έχω ιδέα».

Σε εκείνο το σημείο ο Ο’ Ράιλι σχολίασε «ο Πούτιν είναι δολοφόνος», με τον Τραμπ να του απαντά: «Υπάρχουν πολλοί δολοφόνοι. Εχουμε πολλούς δολοφόνους. Τι, νομίζεις ότι η χώρα μας είναι τόσο αθώα;».