Ο Απλός Τρόπος Που Ο Τσίπρας Έκρυψε Το Πραγματικό Ύψος Των Μέτρων!!!

0
33

Η κυβέρνηση Τσίπρα ανακοίνωσε μέτρα ύψους 3.6 δισ. ευρώ για τα έτη 2019-2020 και έβαλε τους πάντες σε μία συζήτηση γύρω από αυτά, χωρίς κανείς να αμφισβητήσει το ύψος τους.

Όμως τα μέτρα δε συμφωνήθηκαν επί τη βάσει της ονομαστικής τους αξίας αλλά ως ποσοστό του ΑΕΠ και δη στο 2% του ΑΕΠ. Ναι αλλά του ΑΕΠ ποιου έτους; Όχι του σημερινού αλλά αυτού του 2019, το οποίο, όπως και το χρέος αλλά και ο πληθωρισμός, αναμένεται να είναι υψηλότερο του σημερινού.

Έτσι, η κυβέρνηση ψήφισε στο 2017 μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ του 2019 και υπολόγισε το ύψος τους με βάση το μικρότερο ΑΕΠ του 2016. Και φυσικά δε δίστασε να τα ανακοινώσει επισήμως σε έναν ολόκληρο λαό, δείχνοντας στους δανειστές, οι οποίοι βέβαια καταλαβαίνουν τί κάνει η κυβέρνηση, ότι δεν έχει κανένα σεβασμό απέναντι στον Έλληνα και κανένα ενδοιασμό να τον κοροϊδέψει καταπρόσωπα, για άλλη μια φορά.

Όμως, πολύ ανησυχητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι και το ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση, δηλαδή όλα τα κόμματα της χώρας με τα οικονομικά τους επιτελεία, έπεσαν στην παγίδα της κυβέρνησης και χωρίς δεύτερη σκέψη μιλούν για μέτρα ύψους 3.6 δισ. ευρώ όταν στην πραγματικότητα αυτά είναι μεγαλύτερα από 4 δισ. ευρώ.

Αυτό γιατί με μία απλή πράξη μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι το 2% των 203 δισ. ευρώ, δηλαδή του ΑΕΠ του 2019, σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ, δεν είναι 3.6 δισ. αλλά 4.06 δισ. ευρώ, δηλαδή πρόκειται για μία διαφορά που ξεπερνά τα 400 εκ ευρώ (μόνο από αυτήν τη λογιστική απάτη, γιατί υπάρχουν και άλλες).

Πάνος Παναγιώτου

Πηγη:analitis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ