Ο Βενιζέλος αναζητεί ρόλο κρυφού ρυθμιστή ξανά στο ΠΑΣΟΚ – Θα μπλοκάρει παρασκηνιακό σχέδιο συνεργασίας ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ

0
10

Θα λέγαμε και τα δύο κόμματα, ΝΔ-ΚΙΝΑΛ περιχαρακώνονται και νοιάζονται για την συσπείρωσή τους – Γι’ αυτό μην απορήσετε αν δούμε και άλλα περιστατικά σύγκρουσης μεταξύ των 2 κομμάτων.

Mπορεί οι σχέσεις ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να μπαίνουν σε πάγο μετά και τις δημόσιες διαφωνίες του Βαγγέλη Βενιζέλου και άλλων στελεχών του ΚΙΝΑΛ γιατί δεν υπερασπίστηκε θεσμικά όλους τους εμπλεκόμενους πολιτικούς στο ζήτημα Νοvartis, αλλά ακόμα και έτσι το δίδυμο αυτό παραμένει πιο κοντά από το δίδυμο ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο πιθανό το σενάριο συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

Ο Πρωθυπουργός διαπιστώνει, βάσει δημοσκοπήσεων, ότι πρέπει να κλείσει τις τρύπες προς το Κέντρο.
Η νέα δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ότι προηγείται μεν στο χώρο του Κέντρου αλλά είναι πολύ κοντά και ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.
Άρα θα πρέπει να αυξήσει την συσπείρωση στη ΝΔ και κόβει κάθε κουβέντα για κυβερνήσεις συνεργασίας κτλ.
Θα λέγαμε και τα δύο κόμματα, ΝΔ-ΚΙΝΑΛ περιχαρακώνονται και νοιάζονται για την συσπείρωσή τους.
Γι’ αυτό μην απορήσετε αν δούμε και άλλα περιστατικά σύγκρουσης μεταξύ των 2 κομμάτων.

Η Novartis πρόβλημα για μία πιθανή συγμπλευση ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη, ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου «κανιβάλισε» εδώ και χρόνια τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστούν σε ένα μετεκλογικό τοπίο και για άλλο ένα βασικό λόγο: Το «σκάνδαλο» Novartis.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κυνήγησε κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιώργος Κουτρουμάνης αλλά και ο Γιάννης Στουρνάρας που προέρχεται από το χώρο αυτό.
Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο που μίλησε τώρα μετά από καιρό αφωνίας ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Και μάλλον η αναφορά Μητσοτάκη ήταν ικανή για να δημιουργήσει έναν διάλογο και μία περισυλλογή μέσα στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ για το αν θα ξεπεραστεί ποτέ το ζήτημα Νovartis όταν τεθεί επί τάπητος η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα άφηνε ποτέ η φράξια Βενιζέλου την συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κατ’ επέκταση δεν θα άφηνε ποτέ ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος φαίνεται να δίνει τον τόνο στο κόμμα ακόμα, και να ελέγχει μεγάλη δύναμη από την κοινοβουλευτική ομάδα του, μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά δεν θα άφηνε και η ομάδα Λοβέρδου ένα τέτοιο ενδεχόμενο η οποία αποτελείται από αρκετά στελέχη, όπως η κ. Καιλή, η κ. Κεφαλίδου κ.α. Φυσικά, και άλλα στελέχη που βρέθηκαν στο πλευρό της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά τους δύσκολους καιρούς των χαμηλών ποσοστών, είναι πολύ αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Για όλους αυτούς και κυρίως την πλευρά Βενιζέλου, η μόνη συνεργασία που μπορεί να γίνει είναι με τη ΝΔ.

Διαφορετική η στρατηγική Ανδρουλάκη από του Βενιζέλου

Ωστόσο, η πλευρά του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη έχει διαφορετική στρατηγική ως προς το θέμα αυτό.
Θέλει να κερδίσει τους ψηφοφόρους που του άρπαξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για τα πασοκογενή στελέχη δεν έχει την ίδια γνώμη και σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι.
Πρωτίστως όμως, θα τον ενδιέφερε, εάν υπάρξει κατάλληλο μετεκλογικό τοπίο και προηγείται σε ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, να συγκυβερνήσει με τους δικούς του όρους.
Οι αναφορές του για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση δεν είναι τυχαίες.
Θέλει να τραβήξει από τον ΣΥΡΙΖΑ κεντροαριστερά στελέχη με δημοκρατική παιδεία και δημαρίτες.
Να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο με τα προεδρικά στελέχη τύπου Πολάκη και στελέχη της ακραίας αριστερής συνιστώσας του 3%. Είναι δύσκολο το εγχείρημα αλλα μόνο έτσι θα κερδίσει χώρο στην Κεντροαριστερά. Με το να συγκυβερνήσει με τον Κ. Μητσοτάκη θα φθαρεί.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ