Οι Ρώσοι κατέρριψαν ουκρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο με δυτικά οπλικά συστήματα στην Οδησσό

0
34
Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Το αεροσκάφος ήταν της ουκρανικής Αεροπορίας

Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος της ουκρανικής Αεροπορίας με δυτικά οπλικά συστήματα στην περιοχή της Οδησσού.

Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος της ουκρανικής Αεροπορίας, το οποίο παρέδιδε πυρομαχικά και όπλα, καταρρίφθηκε στον αέρα κοντά στην Kremidovka, περιοχή της Οδησσού», είπε.

Οι ρωσικές δυνάμεις τον τελευταίο μήνα έχουν να επιδείξουν μεγάλες επιτυχίες σε ότι αφορά την καταστροφή δυτικού οπλισμού

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Zeleny Gay (περιοχή Kherson), Gavrilovka, Veseleye (Kharkov), Epifanovka και Kirovsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ.

«Συμπεριλαμβανομένων [καταστράφηκαν] δύο σοβιετικής κατασκευής αεροσκάφη Tu-143 κοντά στο χωριό Μελοβάτκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», είπε.

Η αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας χτύπησε επίσης το οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και κατέστρεψε περισσότερους από 350 εθνικιστές.

«Η επιχειρησιακή τακτική και η στρατιωτική αεροπορία έπληξαν 49 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δύο πληρώματα όλμων, καθώς και μια αποθήκη πυραύλων και πυροβολικού και πυρομαχικών», είπε ο Κονασένκοφ.

 

pronews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ