ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΕΝΑ “ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ”

0
89
Γράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος 
Όσοι έχουν μείνει ακόμα που μπορούν και σκέφτονται λογικά είναι πολύ δύσκολο να πλοηγηθούν, και να βρουν άκρη μέσα από τα γεγονότα των τελευταίων τριών τεσσάρων χρόνων.
Πολλοί έχουν ξεχάσει να χρησιμοποιούν το μυαλό τους, μια και ζουν μέσα στο κουτάκι της πλασματικής ασφάλειας που τους παρέχει η καταναλωτική κοινωνία που ζούμε. Η άρνηση είναι το πρώτο. Λόγω δειλίας οι περισσότεροι αρνούνται να δουν αυτά που έρχονται, να μην πω που ήρθαν και να λάβουν ενεργά μέρος μια και έχουν βολευτεί. Η συνήθεια είναι το χειρότερο ναρκωτικό. Είναι κάτι σαν να βγάζεις το ψάρι από το νερό.
Οι άνθρωποι όταν ζουν πολλά χρόνια σε μια κατάσταση, είναι απίστευτα δύσκολο να παραδεχτούν ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξει.
Η Ευρώπη πλέον είναι άχρηστη. Οι ΗΠΑ θα παραμείνει η νέα βιομηχανοποιημένη Δύση με κλειστά σύνορα. Και η Ασία θα γίνει η νέα Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν παράγει τίποτα και δεν προσφέρει απλά πλέον τίποτα στην πραγματική παγκόσμια οικονομία. Όσο για την Ρωσία που πατάει με το ένα πόδι στην Ευρώπη και με το άλλο στην Ασία απλά θα αλλάξει πόδι. Και μάλιστα θα βολευτεί πολύ περισσότερο μια και η αγορά εκεί είναι δεκαπλάσια.
Η αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης και η βιομηχανοποίηση του άλλοτε τρίτου κόσμου έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια. Η Ασία με φτηνή ενέργεια και όλο το know how από τις εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη που παράγουν τα πάντα εκεί, θα έχει τις επόμενες δεκαετίες, ανάπτυξη. Η Ευρώπη θα βυθιστεί σε μια δίνη ύφεσης, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, και καμιά λιτότητα ή πράσινη πανάκριβη ενέργεια δε θα μπορέσει να τη σώσει.
Τα 400 εκατομμύρια περίπου που κατοικούν την Ευρώπη, αν βγάλουμε έξω τη Ρωσία, δε θα έχουν μεσαία τάξη. Θα θυμίζουν Σοβιετική Ένωση μετά την κατάρρευσή της.
Ίσως, αυτό που λεγόταν πάντα για την Γερμανία ότι πρέπει να καταστρέφετε κάθε 50 χρόνια για να μην ξανακινδυνεύσει ο πλανήτης, να εφαρμόζεται στην πράξη.
Ίσως, οι πολιτικοί στην Ευρώπη να είναι πουλημένοι, διορισμένοι από τις ΗΠΑ.
Ίσως, η Ρωσία και οι ΗΠΑ να μη χρειάζονται πλέον την Ευρώπη.
Ίσως, και να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω μαζί.
Το μόνο όμως σίγουρο είναι ότι οι λαοί της Ευρώπης ασχολούνται με ακίνδυνους για το 99,9% του πληθυσμού τους, black live matters, το αν θα έχει τουαλέτες ξεχωριστές για τους τράνς, αν θα υιοθετήσει παιδί το 0,0001% του πληθυσμού που δεν είναι ανδρόγυνο, αν τα σκευάσματα που δεν τα έλεγξε κανείς έχουν 10 ή 20 παρενέργειες, αν η Ουκρανία ή η Ρωσία ανακατέλαβε το χωριό χθες στον πόλεμο, αν ο Πούτιν ή η Λολαλάιν (κ Φον ντερ Λάιεν) είναι μεγαλύτερος απατεώνας, και αν μετά από 100.000 χρόνια θα έχουμε μια ακόμα εποχή παγετώνων και άλλα τόσα άσχετα που φυσικά βοηθούν την ελίτ όπως πάντα να κουμαντάρει τον όχλο, και να τον αποπροσανατολίζει από το διακύβευμα. Ότι το σπίτι του, η Ευρώπη καίγεται, και αυτός έχει αράξει στην πολυθρόνα, και κοιτάζει!
Όταν θα ξυπνήσουν από όλο αυτό που έρχεται αύριο, θα εργάζονται 12 ώρες την ημέρα, για να μην ψοφήσουν στο δρόμο από την πείνα. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ