OLIVE GREEN – ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ !

0
3

111 χημικές ουσίες , που περιέχονται σε απορρυπαντικά, καλλυντικά και πλαστικά , ανιχνεύτηκαν στο αίμα και στα ούρα γυναικών που παρεμβαίνουν στη φυσική παραγωγή και κυκλοφορία των ορμονών στο σώμα με αποτέλεσμα την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης δύο έως τέσσερα χρόνια νωρίτερα!

Η σύγκριση έγινε σε σχέση με γυναίκες που χρησιμοποιούν φιλικά στο περιβάλλον και φυτικά προϊόντα και η έρευνα περιελάμβανε δεδομένα από 31.575 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.442 γυναικών σε στάδιο εμμηνόπαυσης . Καμία από τις γυναίκες δεν ήταν ούτε σε θεραπείες οιστρογόνων αντικατάστασης και δεν είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των ωοθηκών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι-Κάνσας , την Ιατρική Σχολή Σίτι και το Κέντρο Wadsworth στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Albany, υπο την εποπετεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας των Η.Π.Α. στην χρονική περίοδο 1999 έως 2008 . Το δείγμα θεωρείται αντιπροσωπευτικό για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και παρέχει αξιόπιστη επιστημονική τεκμηρίωση .

ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ !

«Αυτές οι χημικές ουσίες που συνδέονται με πρώιμη εμμηνόπαυση μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη μείωση στη λειτουργία της ωοθήκης, και τα αποτελέσματά οφείλουν να απασχολούν συνολικά την κοινωνία,» είπε η κ. Amber Cooper, MD, επίκουρη καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας.

Η πτώση στη λειτουργία των ωοθηκών, όχι μόνο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα, αλλά επίσης μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη των καρδιακών παθήσεων, οστεοπόρωσης και άλλων προβλημάτων υγείας. Ήδη με τις συγκεκριμένες χημικές ουσίες συνδέονται προβλήματα που επιδεινώνουν ορισμένες μορφές καρκίνου, το μεταβολικό σύνδρομο και, σε νεώτερες ηλικίες γυναικών προκαλούν πρόωρη εφηβεία.

Πολλές από αυτές τις ουσίες είναι εκτός ελέγχου μας , καθώς είναι στο έδαφος, το νερό και τον αέρα , που πιθανόν να έχουν μολυνθεί . Όμως μπορούμε πριν , να εκπαιδευτούμε στην κατάλληλη επιλογή απορρυπαντικών και καλλυντικών , αλλά και στην μικρότερη χρήση πλαστικών .

Στις επικίνδυνες χημικές ουσίες περιλαμβάνονται γνωστές αναπαραγωγικές τοξίνες και εκείνες που χρειάζονται περισσότερο από ένα χρόνο για να αποικοδομηθούν , καθώς και διοξίνες , φουράνια (υποπροϊόντα από την καύση σε βιομηχανικές μονάδες), φθαλικές ενώσεις (που βρίσκονται στα πλαστικά, σε κοινά είδη οικιακής χρήσης, σε φαρμακευτικά προϊόντα και σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως λοσιόν, αρώματα, μακιγιάζ, βερνίκι νυχιών, υγρό σαπούνι και σπρέι μαλλιών) φυτοοιστρογόνα, , πολυχλωριωμένα διφαινύλια, φαινολικά παράγωγα, και τέλος οργανοφωσφορικά , επιφανειοδραστικές ουσίες και πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες σε χημικά καθαριστικά και απορρυπαντικά .

Η κ. Κούπερ καταλήγει πως «η πρόωρη εμμηνόπαυση μπορεί να αλλάξει την ποιότητα της ζωής μιας γυναίκας και να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τη γονιμότητα, την υγεία και την κοινωνία μας».

Ουσιαστικά η χρήση χημικών καθαριστικών, πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία του ανθρώπου είναι τέτοια η φύση του γυναικείου σώματος που ουσιαστικά χρησιμοποιώντας και επιλέγοντας η ίδια για λόγους υποδεέστερης σημασίας, όπως εντοπιότητας η οικονομικούς , κακοποιεί τον εαυτό της μέχρι τα βαθιά γεράματα !

Στοιχεία απο πηγή : http://journals.plos.org/plosone/article – Επιμέλεια: OLIVE GREEN

OLIVE GREEN ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΝΕΤΗΣΙΣΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Τα καθαριστικά OLIVE GREEN είναι τα μοναδικά στην Ελλάδα και τον κόσμο που παράγονται αποκλειστικά απο βιολογικό λάδι ελιάς και συστατικά φυτικής προέλευσης ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ , προστατεύοντας υγεία και περιβάλλον . Δεν επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό και όλες τις λειτουργίες στήριξης του. Μάλιστα ενδείκνυνται για άτομα ευαίσθητα, αλλά και όλα όσα βρίσκονται σε ευαίσθητες περιόδους της ζωής τους …, καθώς ακόμη και τα αρώματά τους είναι υποαλλεργικά . Πολύ απλά γιατί η Φύση έχει τον τρόπο της να δημιουργεί Αρμονία και τα φυτά έχουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες να προσφέρουν .

OLIVE GREEN για καθαριότητα με Υγεία, χωρίς υποννοούμενα … made in Greece !

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ