Ουκρανία: Ουνία, Βατικανό, Πολωνία εναντίον Ορθοδοξίας

0
21

Ο ιστορικός ρόλος της Ουνίας, του Βατικανού και της Πολωνίας κατά της Ορθοδοξίας στην ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας, μέσα από τους αιώνες και το σήμερα. Η ιστορική συμβολή των Ελλήνων, από αρχαιοτάτων χρόνων, και του Βυζαντίου στην περιοχή όπου σήμερα μαίνεται πόλεμος.

Ο σκληρός ουκρανικός εθνικισμός της Δυτικής Ουκρανίας. Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου ο διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, απόφοιτος της Σχολής Διεθνών Σχέσεων του Κιέβου, Σωτήρης Δημόπουλος, ο οποίος, με τον δημοσιογράφο και αναλυτή, Σταύρο Λυγερό, συνέγραψαν το βιβλίο «Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο. Οι περίπλοκες σχέσεις Ουκρανών – Ρώσων στην ιστορία».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. – Μαίνεται επί αιώνες η αντιπαράθεση Ορθοδόξων με Βατικανό – Πολωνία.Ο ρόλος της Ουνίας. – Ανιστόρητα προπαγανδιστικά αφηγήματα στην υπηρεσία του πολέμου ότι επί αιώνες οι Ρώσοι είχαν υποτάξει και καταπίεζαν τους Ουκρανούς. Ανυπόστατες οι συγκρίσεις με τους Eλληνες επί Οθωμανικής περιόδου. Η ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη. – Δυτική Ουκρανία και Μπαντέρα: Το κέντρο του πιο σκληρού ουκρανικού εθνικισμού.

Ο Μπαντέρα, καθαυτός εκπρόσωπος της ακροδεξιάς τάσης του ουκρανικού εθνικισμού, ήταν γιός Ουνίτη ιερέα. – Τα ίδια κέντρα που προωθούν την θέση ότι ο Ελληνισμός δεν έχει ιστορική συνέχεια, είναι αυτά που προπαγανδίζουν την δήθεν ανά τους αιώνες ιστορική συνέχεια των Ουκρανών (!). Κάτι που ουδόλως ισχύει.

Πρόκειται για «θεωρίες» που εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. Επίσης, ο Δ.Λιάτσος σχολιάζοντας την επικαιρότητα, σημειώνει: – Μετέτρεψαν τον Ζελένσκι σε αρλεκίνο και τώρα πολλοί στη Δύση θέλουν να τον ανατρέψουν. – Κινέζοι αναλυτές χαρακτηρίζουν το 2022 «έτος αποδυτικοποίησης». – Αμερικανοί αναλυτές αναρωτιούνται: Μήπως τελικά ένας πολυπολικός κόσμος μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από έναν αμερικανοκεντρικό κόσμο; – Μάχη ζωής και θανάτου.

Η Δύση θα καταρρεύσει εάν ηττηθεί στην Ουκρανία. – Πρώην σύμβουλος της CIA: Δεν είναι αλήθεια ότι η Ουκρανία κερδίζει τον πόλεμο. Αυτά είναι προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα. Θα υπάρξει υψηλού ρίσκου ρήξη Δύσης – Ρωσίας εφόσον συνεχιστεί η Δυτική ενίσχυση του Κιέβου και δεν σταματήσει ο πόλεμος. Ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρήσης τακτικών πυρηνικών.

 

Ιδεοχώρος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ