Π.Λαφαζάνης:«Για ψυχιατρική ανάλυση οι δηλώσεις ότι είμαστε σε πόλεμο με Ρωσία»

0
15

Απόλυτα καταστροφική, χαρακτήρισε, σε συνέντευξη τύπου για τη χώρα μας την επιλογή να έχει εμπόλεμη σχέση με τη Ρωσία, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗ.Κ.Ε.Α), πρώην υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που βρέθηκε σήμερα στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της πρώτης ανοιχτής εκδήλωσης – συζήτησης του κόμματος του, με θέμα «Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος-Βατερλώ της Δύσης».

Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, καθώς δεν έχουμε απλά μια ρωσοουκρανική σύρραξη, αλλά ένα πόλεμο που στην ουσία έχουν εξαπολύσει 46pokFKiNH52ZK1W64wsWVH1Z2t2gueuTcj2xWWp3QCtAWGhC4m6WsQ7Sou6AtzEzrfTkoPy2ibAyA9vWsdsnRscRcX7bVyΡώσων της Ουκρανίας και για την δική της ασφάλεια και ανεξαρτησία. Ο αγώνας σήμερα της Ρωσίας είναι αγώνας πολύ ευρύτερος για να μην επικρατήσει η μονοκρατορία των ΗΠΑ και για να μην ισοπεδωθούν εθνικές ταυτότητες και λαοί κάτω από τον χυλό της αγγλοσαξονικής παγκοσμιοποίησης», υποστήριξε.
Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, ανέφερε ότι η επιλογή να εμπλακεί ενεργά σε αυτόν τον πόλεμο με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με την αποστολή όπλων στον Ουκρανικό στρατό και την παραχώρηση των εγκαταστάσεών της αμερικάνικης βάσης στην Αλεξανδρούπολη για χρήση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, αποτελεί ότι το πιο καταστροφικό για τα εθνικά μας θέματα, αλλά και για την ενεργειακή κατάσταση της χώρας και την ελληνική οικονομία. «Αν υπήρχε συνεργασία της χώρας μας με τη Ρωσία, μια πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική και δημόσιος έλεγχος στην ενεργειακή βάση της Ελλάδας, δεν θα είχαμε σήμερα ούτε ένα λεπτό ακριβότερη ενέργεια», σημείωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, λίγες ώρες πριν την εκδήλωση.
Όπως έκανε γνωστό ο Π. Λαφαζάνης, σύντομα θα ανακοινωθεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΔΗ.Κ.Ε.Α και η πρώτη προγραμματική διακήρυξη, με κεντρικό στόχο του κόμματος του να είναι η διαμόρφωση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου. «Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αγωνιστική λαϊκή ενότητα για να αποτινάξουμε τα δεσμά της υποτέλειας και της νεοαποικιοκρατίας», κατέληξε.
Τον Π. Λαφαζάνη στη συνέντευξη τύπου πλαισίωναν ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Ήπειρος», Κώστας Νουτσόπουλος και το στέλεχος του ΔΗ.Κ.Ε.Α και πρόεδρος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη, Διονύσης Φλαμιάτος, ο οποίος χαρακτήρισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» αυτό που εξελίσσεται στην Ουκρανία, αποκηρύσσοντας τον όρο εισβολή. «Αν οι Ρώσοι είχαν κάνει ολοκληρωτικό πόλεμο, η Ουκρανία ίσως τώρα να ήταν ισοπεδωμένη», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι σε αντίθεση με τη Ρωσία από τις επιθέσεις των Ουκρανών «βλέπουμε εκατόμβες αμάχων».

iskra.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ