Πρώτο μέλημα μας η Παιδεία !

2
38
Γράφει ο Αλέξανδρος Κάντζης 
Χρειάζεται βελτίωση και όχι απαξίωση της παιδείας!!! Καταστρέφοντας την παιδεία τα σχέδια προχωρούν ανεμπόδιστα… ……………………..
Γιατί δεν φύτρωσε ποτέ στον κόσμο, σαν το χρήμα, τόσο κακή εφεύρεση·
Αυτό γκρεμίζει πόλεις, αυτό κι από τα σπίτια τους ανθρώπους ξεσπιτώνει, αυτό το φρόνιμο μυαλό το ξεπλανεύει πάντα, το παρασέρνει στο κακό και στης ντροπής τη στράτα, και καθετί το πονηρό μαθαίνει στους ανθρώπους, διδάσκει την ασέβεια σ’ όλες της τις εκφράσεις.
Μα όσοι τα κατάφεραν, στο χρήμα πουλημένοι, με τον καιρό κάποια στιγμή άσχημα το πληρώνουν… ……………………… Γραμμένο το 441πΧ από τον Σοφοκλή στην Αντιγόνη, Περίπου 150 χρόνια μετά τον Σόλωνα και την σεισάχθεια. Σήμερα, μετά απο 2457 χρόνια, όλα γύρω τα επιβεβαιώνουν…
Μάλλον γίνεται κατανοητό γιατί δεν θέλουν να διδάσκονται τέτοια τα παιδιά μας….
Η εξέλιξη τους, χωρίς σωστή παιδεία, σε σκλαβωμένα πρωτεύοντα θηλαστικά με μόνο ενδιαφέρον καταναλωτικές ανάγκες, γεμάτα ανασφάλεια και φόβο, θα είναι το εφιαλτικό μέλλον τους.
Πρώτο μέλημα μας η Παιδεία.!!!!!!!
Δικαιούμαστε και μπορούμε να έχουμε την καλύτερη………

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ένα εξαιρετικό απόσπασμα από την
  «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
  Η αλλοτριωτική δύναμη του χρήματος διαχρονικά.
  Αν πέσω στην παγίδα της πρόκλησης και αναφερθώ και σε άλλα αξιόλογα σημεία της » Αντιγόνης», φοβάμαι πως θα κουράσω.
  Θα πω μόνο, πως με μεγάλη θλίψη τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω ότι εξοβελίζονται οι ανθρωπιστικές σπουδές. Δεν παρέχεται Παιδεία πλέον. Εκπαιδεύουμε τους νέους για έναν κόσμο, όπου θα υπερτερεί ο τεχνικός πολιτισμός….τεχνοκράτες – ρομποτάκια χωρίς αξίες και αρχές, που ανενδοίαστα θα εκτελούν τις εντολές του εκάστοτε συστήματος. Εργαζόμενοι άνοες που θα πρέπει μόνο να καταναλώνουν και να μην απαιτούν καλύτερη ΠΟΙΟΤΗΤΑ ζωής μέσα από την ουσιαστική συνύπαρξη με τον συνάνθρωπο.
  Εξαιρετικές οι παρατηρήσεις του συντάκτη.
  Πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα η ιστοσελίδα σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here