Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 30 ημέρες το Περού – Ο στρατός στους δρόμους

0
21
Η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης θα επιτρέψει την ανάπτυξη του στρατού για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης…
Η κυβέρνηση του Περού κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 30 ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να καταστείλει τις επεισοδιακές διαδηλώσεις υποστηρικτών του πρώην προέδρου Pedro Castillo.
Η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Alberto Otarolla, θα επιτρέψει την ανάπτυξη του στρατού για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ταραχές που ξέσπασαν το προηγούμενο τριήμερο σε διάφορα σημεία της επικράτειας, στο περιθώριο διαδηλώσεων από υποστηρικτές του Castillo.
Η περουβιανή εισαγγελία ζήτησε να προφυλακιστεί για 18 μήνες ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος κατηγορείται για “στάση” και “συνωμοσία” και τέθηκε υπό κράτηση μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να διαλύσει το Κογκρέσο στις 7 Δεκεμβρίου.

Αντιμέτωπη με κύμα διαδηλώσεων και ταραχών, η νέα πρόεδρος του Περού Ντίνα Μπολουάρτε απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και υποσχέθηκε να επισπεύσει κατά δύο χρόνια τις επόμενες εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για το 2026.

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ