Σε πανικό ο Zelensky: «Κρίσιμη η κατάσταση στο Κίεβο μετά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις – Έκτακτα μέτρα και black out»

0
28

Όπως είπε νωρίτερα ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko, τουλάχιστον οι μισοί από τους κατοίκους της πρωτεύουσας έμειναν χωρίς ρεύμα.

Μια κρίσιμη κατάσταση έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία μετά από τις νέες πυραυλικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής, όπως παραδέχθηκε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Zelensky..

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Οι περισσότερες εκρήξεις καταγράφηκαν στο κέντρο και στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι εξαιρετικά δύσκολη, εισάγονται ειδικά προγράμματα διακοπής λειτουργίας του ρεύματος στο πλαίσιο έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία Ukrenergo αναγκάζεται να λάβει τέτοια έκτακτα μέτρα προκειμένου να εξισορροπήσει το ενεργειακό σύστημα και να αποτρέψει ατυχήματα στον εξοπλισμό.
Όπως είπε νωρίτερα ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko, τουλάχιστον οι μισοί από τους κατοίκους της πρωτεύουσας έμειναν χωρίς ρεύμα.
Απόψε, κηρύχθηκε αεροπορικός συναγερμός σε όλη την επικράτεια της πρώην Σοβιετικής δημοκρατίας.
Στο Κίεβο και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις ακούστηκαν εκρήξεις και άρχισαν διακοπές ρεύματος.
Εκτός από την πρωτεύουσα, οι τοπικές αρχές ανέφεραν απεργίες στο Lviv, Rivne, Kharkiv, Zhytomyr, Ivano-Frankivsk, Khmelnytskyi, καθώς και στις περιοχές Sumy, Poltava και Vinnytsia.
Υπήρχαν προβλήματα με την παροχή ρεύματος ενώ το μετρό του Χάρκοβο σταμάτησε να λειτουργεί. Το Zhytomyr είναι εντελώς αποδυναμωμένο.

Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο

Διπλή πυραυλική επίθεση εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο, στη σκιά της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Zelensky στη Σύνοδο των G20.
Ο δήμαρχος του Κιέβου επιβεβαίωσε τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα και ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκαν 2 κτίρια.
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι 4 από τους 6 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν προς τους οικισμούς καταρρίφθηκαν και δύο από αυτούς έπληξαν τους οικισμούς.
Νωρίτερα, εκρήξεις στο Κίεβο ανέφεραν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ μετέδωσαν ότι λειτουργεί η ουκρανική αεράμυνα.

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούσθηκαν σήμερα στο Κίεβο, ενώ καπνός φαίνονταν να υψώνεται πάνω από την πόλη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου Reuters στην ουκρανική πρωτεύουσα.

 

Απάντηση στην ομιλία Zelensky στους G20;

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά από συναγερμό για αεροπορικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, λίγο μετά την ομιλία Zelensky μέσω βιντεοκλήσης στους ηγέτες της ομάδας των χωρών της G20 που συναντώνται στο Μπαλί.
« Η Ρωσία απάντησε στην δυνατή ομιλία του Zelensky στην G20 με μια νέα πυραυλική επίθεση.
Πιστεύει κανείς ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά την ειρήνη; Θέλει υποταγή. Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι τρομοκράτες πάντα χάνουν» έγραψε στο Twitter, ο επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών Άντριι Γιερμάκ.
Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο από τις πυραυλικές επιθέσεις επλήγησαν δύο κτίρια στην ουκρανική πρωτεύουσα.
«Ήχοι από εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο», ανέφεραν ανταποκριτές της Suspilne .
Σήμανε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην πόλη και την περιοχή», έγραψε το δημοσίευμα στο κανάλι του στο Telegram.
«Εκρήξεις ακούγονται στο Κίεβο.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, η αεράμυνα λειτουργεί» έγραψε σε μήνυμά του το Πρώτο Τηλεοπτικό Κανάλι (Pervyyy).
Στις 10 Οκτωβρίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον στρατιωτικών, επικοινωνιακών και ενεργειακών συστημάτων στην Ουκρανία – από το Χάρκοβο και το Κίεβο μέχρι το Λβιβ και το Ιβάνο-Φρανκίφσκ. Ο Vladimir Putin δήλωσε ότι επρόκειτο για μια απάντηση στο βομβαρδισμό της γέφυρας της Κριμαίας από το Κίεβο και σε άλλες επιθέσεις εναντίον πολιτικών εγκαταστάσεων στη Ρωσία.
Ο Volodymyr Zelensky δήλωσε την 1η Νοεμβρίου ότι περίπου το 40% των ενεργειακών υποδομών της χώρας είχε υποστεί ζημιές. Εξαιτίας αυτού, άρχισαν κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ