SOS: Ώρα μηδέν για Ελλάδα και Κύπρο

0
5

Η Τουρκία του Ερντογάν όχι μόνο έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας και επιθετικότητας σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας αλλά και με την γεώτρηση που επιχειρεί στο οικόπεδο 7, νοτίως στην ουσία της Κύπρου, για το οποίο η τελευταία παραχώρησε άδεια έρευνας στην ιταλική ENI και την Γαλλική TOTAL, και ούτε κατά διάνοια μπορεί να θεωρηθεί ως, παράνομη έστω, ΑΟΖ των κατεχομένων, ταπεινώνει και εξευτελίζει κάθε υπόσταση κρατικής Κυπριακής κυριαρχίας, ενώ διασύρει ταυτόχρονα και την Ελλάδα.

Η τουρκική επιθετική βουλιμία δεν θα σταματήσει

Στην ουσία η Τουρκία του Ερντογάν και συνολικότερα το Τουρκικό κατεστημένο αντιμετωπίζουν την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα ως “σάκους του μποξ” και ως ασπόνδυλα κράτη “κλωτσοσκούφι“, χωρίς κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα, παίγνιο στις ακατάσχετες ορέξεις της Άγκυρας, η οποία γράφει στα παλιά της τα παπούτσια και εφ’ όλης της ύλης κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και διεθνούς νομιμότητας.

Όσοι θεωρούν ότι η Άγκυρα, με ανακοινώσεις και φραστικές διαμαρτυρίες από Αθήνα και Λευκωσία αλλά και από ανούσιες φοβισμένες τοποθετήσεις Δυτικών κέντρων, όπως οι ΗΠΑ και Η Γαλλία, θα σταματήσει κάπου τον εξευτελισμό της Κύπρου και της Ελλάδας, αυταπατώνται οικτρά. Ειδικά η ανυπεράσπιστη Κύπρος αποτελεί για την Τουρκία πεδίο ανώδυνων στρατιωτικών ασκήσεων για την πραγματοποίηση των σχεδιασμών της.

Το Τουρκικό κατεστημένο δεν πρόκειται να σταματήσει την επέλαση σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο. Αντίθετα, θα προχωρά χωρίς κανένα ενδοιασμό εξευτελίζοντας τα πάντα και θέτοντας στο λαιμό Αθήνας και Λευκωσίας το δίλημμα: Λύση τύπου Ανάν και χειρότερη, για δύο κράτη στη συσκευασία του ενός στην Κύπρο συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του νησιού και ταυτόχρονα συνεκμετάλλευση-διχοτόμηση του Αιγαίου ή αλλιώς εξαναγκασμός της απροετοίμαστης Αθήνας, όταν πλέον τα πράγματα θα είναι στο απροχώρητο και μάλλον φτάνουν, αν δεν έχουν φτάσει, σε άτακτες σπασμωδικές αντιδράσεις, με τις οποίες θα κινδυνεύσουμε να βρεθούμε οδυνηρά χαμένοι.

Δυστυχώς,  το εθελόδουλο υποτελές και παραδομένο πολιτικό σκηνικό της χώρας, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά του, δεν μπορούν με τίποτα να συλλάβουν το τραγικό δίλημμα το οποίο έχει φέρει την χώρα στο χείλος της καταστροφής και όχι μόνο ζουν στον κόσμο τους, χωρίς καμιά επαφή με την πραγματικότητα της απειλής και των νέων καταστάσεων και συσχετισμών στην περιοχή, την Ευρώπη και τον κόσμο αλλά κυβέρνησηαντιπολίτευση και οικονομική ολιγαρχία πολιτεύονται, όλο και πιο αναχρονιστικά και δουλοπρεπώς, επιδεινώνοντας όλο και περισσότερο την τραγική θέση της χώρας.

Η επίσκεψη Πομπέο

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με την ακραία υποτελή στάση της κυβέρνησης της Ν.Δ κατά την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μ. Πομπέο στην χώρα μας, σε μιά στιγμή που η Τουρκία εκβιάζει, εξαπολύοντας κύματα προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά και κυρίως καταλύει κάθε έννοια κυριαρχίας, αν όχι και ύπαρξης του Κυπριακού κράτους, με γεωτρήσεις ειδικά στο οικόπεδο 7 (!). Αυτήν την ώρα, λοιπόν, η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, γέμισε την Ελλάδα με κρίσιμες στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, μετατρέποντας ουσιαστικά την χώρα σε αμερικάνικη στρατιωτική αποικία, χωρίς να διεκδικήσει κανένα απολύτως αντάλλαγμα ή δέσμευση για την ενίσχυση και όσο το δυνατόν θωράκιση της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας.

Αντίθετα, η κυβέρνηση, αντί να μιλήσει καθαρά  στον Μ. Πομπέο για την οριακή κρισιμότητα των περιστάσεων και να τονίσει ότι τα λόγια και μάλιστα τα μπερδεμένααμφιλεγόμενα και εκτός τόπου και χρόνουμισόλογα αποτελούν αυτές τις ώρες υποκρισία, περιορίστηκε, θαμπωμένη και μαγεμένη από την παρουσία του εκπρόσωπου της “ξεπεσμένης αυτοκρατορίας”, να εξυμνεί και να εκθειάζει τον κηδεμόνα για τις ψεύτικες χάντρες που προσέφερε ανέξοδα στους ιθαγενείς.

Μόνη, σχεδόν, η Iskra, με τρία κείμενα της (αναρτημένα ακόμα στην ιστοσελίδα της και ιδιαίτερα με το “Χάιρε Πομπέο, οι υποτελείς των Αθηνών σε προσκυνούν. “Καζάν-Καζάν” και “ταμάμ” “) αποκάλυψε το μακάβριο παιχνίδι που παίχτηκε με την επίσκεψη Πομπέο στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Ο Κουρδικός “μεζές”

Η απάντηση, φυσικά των ΗΠΑ δεν άργησε να έρθει. Οι ΗΠΑ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία Ερτνογάν-Τραμπ έδωσαν, το πράσινο φως για εισβολή της Τουρκίας στην Συρία (την Συρία με την οποία η ελληνική “αποικία” συνεχίζει να μην διαθέτει ούτε καν διπλωματικές σχέσεις!!!). ΟΙ ΗΠΑ δεν έλεγαν μόνο λόγια συμπάθειας στους Κούρδους αλλά και είχαν αξιοποιήσει  την αφέλεια τους, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις μας, για να συνάψουν μαζί τους στρατιωτική συμμαχία. Τώρα, όμως, που η αποστολή τους θεωρούν ότι “έληξε” και αφού τα βρήκαν με την Τουρκία, παραδίδουν τους δύσμοιρους Κούρδους στο μαχαίρι του τουρκικού στρατού και την δήθεν “ελεύθερη ζώνη” στα σύνορα Τουρκίας και εντός Συρίας, βορά σε αλλοίωση του πληθυσμού με την μαζική μεταφορά εκεί Σουνιτών μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών.

Δυστυχώς, χωρίς κατοχυρωμένες εγγυήσεις και έγκυρες δεσμεύσεις, τις οποίες ουδόλως είναι διατεθειμένες να προσφέρουν οι ΗΠΑ και πολλώ μάλλον Βρυξέλλες και Βερολίνο, Ελλάδα και Κύπρος οδηγούνται υποτελείς και εξαρτημένες ως πρόβατα επί σφαγή να υποστούν αναλογικά τις ίδιες μακάβριες συνέπειες με εκείνες των Κούρδων της Συρίας.

Πρόγευση για τον “μεζέ” που ετοιμάζονται να γίνουν Ελλάδα και Κύπρος σε μιά αμερικανοτουρκική προσέγγιση, έδωσε ευθέως και προκλητικά ο Μ. Πομπέο, κατά την επίσκεψή του στην χώρα μας όταν, σχεδόν, χωρίς περιστροφές τόνισε ότι “μιά οικονομική διευθέτηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία θα είχε το σωστό αποτέλεσμα“. Διχοτομείστε, δηλαδή, ΑιγαίοΑνατ. Μεσόγειο και την Κύπρο και τότε “Καζάν-Καζάν” και “ταμάμ” που λέει και ο Ερντογάν.

Και όμως σε αυτήν την “λύση” παράδοσης οδηγούνται μετά “βαΐων και κλάδων” τα ξενόδουλα κέντρα των Αθηνών και το διεφθαρμένο και παρακμιακό ελληνικό πολιτικό σύστημα, με την ανοχή, δυστυχώς, μεγάλου μέρους των πολιτών, που απογοητευμένοι έχουν υποκύψει στη λογική του τίποτα δεν γίνεται για να ανακοπούν οι στρατηγικές της οικονομικής εξαθλίωσης του λαού, της παραγωγικής διάλυσης της χώρας, του ξεπουλήματος της και της παράδοσης κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Παρ’ ότι είμαστε στο και πέντε, Ελλάδα και Κύπρος έχουν ακόμα μιά ευκαιρία να σταθούν όρθιες και να προασπίσουν την κυριαρχία, την ασφάλεια, τα κυριαρχικά δικαιώματα τους  και μιά νέα πορεία οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, πριν οι εξελίξεις καταστούν μοιραίες.

Αυτή η ευκαιρία για να γίνει πραγματικότητα απαιτεί σύγχρονο σχέδιορεαλιστικό-ριζοσπαστικό πρόγραμμα και κυρίως αφύπνιση και συμμετοχή του λαού για μιά νέα στρατηγική εθνικής ανεξαρτησίαςπαραγωγικής ανασυγκρότησης, κοινωνικής δικαιοσύνης και πολυδιάστατων διεθνών οικονομικών, αμυντικών και διπλωματικών σχέσεων.

Αυτά σημαίνουν μιά μεγάλη πολιτική ανατροπή στην χώρα και ένα νέο σκηνικό. Σημαίνουν μιά Ελλάδα ανεξάρτητηπροοδευτική και δημοκρατική, με μιά νέα αποφασισμένη ηγεσία στην χώρα, που δεν θα την κρατάνε από δέκα μεριές εγχώρια και ξένα διαπλεκόμενα κέντρα και θα έχει αίσθηση των νέων δεδομένων στην περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο και όραμα για την πατρίδα μας.

Όλα αυτά θα γίνουν και θα είναι ντάλα μεσημέρι στην Ελλάδα! Δεν μπορεί να μην γίνουν! Το θέμα είναι, όμως, να γίνουν πριν από την επικείμενη υπό τις σημερινές συνθήκες εθνική καταστροφή, για να την προλάβουν και όχι αφού αυτή η εθνική ήττα και καταστροφή συντελεστεί και επιφέρει οδυνηρές συνέπειες στην χώρα και τον λαό.

 

Ν.Ζ

iskra.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ