Τα αόρατα όρια

0
41

Και κάποια στιγμή μεγαλώνοντας αρχίζεις και καταλαβαίνεις τα όρια σου. Πόσο πολύ πλάκα μπορείς να κάνεις, πόσο μπορείς να αισθανθείς, πόσο να δουλεύεις, πόσο να μπορείς να νιώθεις. Υπάρχει όμως ένα αόρατο όριο που είναι ελάχιστα πιο μεγάλο απ΄ όλα τα όρια σου. Είναι αυτό που σου βάζει η κοινωνία και η πολιτική κατάσταση.
Είτε συμμετέχεις είτε όχι στα κοινωνικοπολιτικά, πάντα θα κινείσαι εκεί ανάμεσα στις αόρατες γραμμές που έβαλαν κάποιοι που λέγονται εκπρόσωποι του λαού. Με τη κρίση και ζώντας πλέον σε αυτήν νομίζω ότι οι περισσότεροι μόλις πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν. Όταν άγγιξαν τη καθημερινότητά μας και αισθανθήκαμε πόσο δυνατά είναι. Αγανακτείς, στεναχωριέσαι, φωνάζεις ή απλά παρακολουθείς. Όπως και να αντιδράσει ο κάθε ένας μας ένα πράγμα μόνο μπορεί να κάνει.. να προσαρμοστεί σε αυτό που οι άλλοι διάλεξαν για εμάς.
Αυτές οι αόρατες γραμμές που πάντα υπήρχαν στο μικρόκοσμο μας έδειξαν τη δύναμή τους περισσότερο από ποτέ.
Όταν θα διαλέξω τον επόμενο εκπρόσωπό μου θα διαλέξω και τα όριά μου.
Δύσκολα πράγματα..

Δον Κιχώτης

Όταν η ίδια η ζωή είναι τόσο παράλογη, ποιός μπορεί να πει τι είναι τρέλα και τι είναι λογική; Ίσως τρέλα μπορεί να είναι, το να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας. Να γινόμαστε πρακτικοί, νομίζοντας ότι μπορούμε να δούμε την "πραγματικότητα". Ίσως αυτό να είναι τρέλα. Να ψάχνουμε θησαυρούς εκεί που σωρεύονται σκουπίδια. Ίσως η πολλή λογική να είναι τρέλα. Και τι μεγαλύτερη τρέλα απ' όλες, να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι."
Μιγκέλ ντε Θερβάντες
Δον Κιχώτης

Latest posts by Δον Κιχώτης (see all)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ