Τα Παγκόσμια Αρνητικά Ρεκόρ Της Κυβέρνησης Τσίπρα -Τώρα Και Στην Παιδεία!!!

0
23

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κρατά ήδη μερικά από τα πιο αρνητικά παγκόσμια οικονομικά ρεκόρ και τώρα προετοιμάζεται για ένα και στην παιδεία. Ας ξεκινήσουμε, όμως, απ’ την οικονομία.

Επί διακυβέρνησης Τσίπρα από το 2015 και μέχρι το Μάιο του 2017:

Η Ελλάδα έγινε η μόνη αναπτυγμένη χώρα στην ιστορία που πτώχευσε (και μάλιστα έναντι ενός ευτελούς ποσού) στο ΔΝΤ.

Το ελληνικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο διεθνώς, μεταξύ τόσο αναπτυγμένων όσο και αναπτυσσόμενων αλλά και υπανάπτυκτων κρατών.

Η Ελλάδα έγινε η μόνη αναπτυγμένη χώρα στην οποία επιβλήθηκαν capital controls.

Η Ελλάδα ήταν η μόνη αναπτυγμένη χώρα όπου όλοι οι σημαντικοί δείκτες της οικονομίας επιδεινώθηκαν, με τον δείκτη χρησιμοποίησης της παραγωγικής δυναμικότητας, που καταγράφει το ποσοστό της χρήσης της βιομηχανικής υποδομής και γενικά των εργοστασίων και του εξοπλισμού μιας οικονομίας για την παραγωγή, να καταγράφει στα μέσα του 2015 τη χειρότερη απόδοση του από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ελλάδα έγινε η μόνη αναπτυγμένη χώρα της οποίας τα επιτόκια δανεισμού αυξήθηκαν αλλά και ο ρυθμός αύξησης τους έσπασε σε ταχύτητα κάθε προηγούμενο, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ, επίσης, από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ελλάδα έγινε η μόνη χώρα διεθνώς που υπέγραψε δύο Μνημόνια.

Οι ανεξόφλητες οφειλές στην εφορία ως ποσοστό του ΑΕΠ κατέγραψαν παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ.

Τα κόκκινα δάνεια ως ποσοστό του ΑΕΠ κατέγραψαν παγκόσμιο  αρνητικό ρεκόρ.

Το ποσοστό των πολιτών που βούλιαξε στα όρια της φτώχειας ήταν το μεγαλύτερο μεταξύ όλων των αναπτυγμένων κρατών.

Ο αριθμός των πολιτών με υπερήμερα χρέη στο δημόσιο ήταν ο μεγαλύτερος μεταξύ όλων των αναπτυγμένων κρατών και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο.

Το ύψος της εκροής τραπεζικών καταθέσεων ως προς το σύνολο αυτών ήταν το υψηλότερο διεθνώς.

Τα παραπάνω είναι μερικά, μόνο, από τα αρνητικά οικονομικά ρεκόρ που καταγράφηκαν στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον Αλ. Τσίπρα. Αλλά ας αφήσουμε για λίγο την οικονομία και ας περάσουμε στην παιδεία. Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τη μεγαλύτερη, μετά το ΠΑΣΟΚ, στροφή μακριά από την κλασική παιδεία. Είναι λυπηρό αλλά ενώ τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται, έστω και κατ’ επιλογήν, σε δεκάδες χώρες σε όλον τον κόσμο (για παράδειγμα στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία κλπ.) η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική σταθερής υποτίμησης και υπονόμευσης τους.

 

Αλλά ας αφήσουμε και τα αρχαία ελληνικά και ας περάσουμε στη χτεσινή ανακοίνωση περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τα 4 έτη. Το έτος αυτό έναρξης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι το χαμηλότερο διεθνώς, μεταξύ όλων των κρατών του κόσμου και με εξαίρεση μόνο τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία όπου και πάλι ισχύουν ειδικοί κανόνες που επιτρέπουν την αποφυγή έναρξης του σχολείου στα τέσσερα έτη.

 

Το 80% των κρατών του κόσμου έχει θεσπίσει ως κατώτερο υποχρεωτικό ηλικιακό όριο φοίτησης στο σχολείο τα 6 έτη και το υπόλοιπο 20% μοιράζεται μεταξύ του 7ου και του 6ου με το 7ο να υπερτερεί σημαντικά.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Γιατί όλες οι έρευνες την τελευταία δεκαετία δείχνουν ότι τόσο η νοητική όσο και η ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών είναι καλύτερη όταν ξεκινούν το σχολείο στα 6 με 7 έτη (βλέπε για παράδειγμα την σχετική μελέτη του πανεπιστημίου Stanford, 2015).

Έτσι, δεν πρέπει να προκαλέσει εντύπωση ότι η Ελλάδα θα σπάσει ένα διπλό παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ αφού θα γίνει η πρώτη χώρα στα τελευταία 20 χρόνια που θα προχωρήσει σε μείωση του κατώτερου υποχρεωτικού ηλικιακού ορίου φοίτησης στο σχολείο και μια που το όριο αυτό θα τεθεί στα 4 έτη, που είναι το χαμηλότερο διεθνώς.

Πάνος Παναγιώτου – analitis.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ