ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ «ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ … Η ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

0
55

  Γράφει ο Νίκος Σίμος 

Είναι μήνες τώρα που η ελληνική επικαιρότητα ταλανίζεται με την υπόθεση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, που ήταν να κλείσει από νωρίς το περασμένο φθινόπωρο και η οποία κυριολεκτικά σέρνεται για μήνες διαμορφώνοντας ένα σκηνικό, στο οποίο η ελληνική κοινή γνώμη είναι εθισμένη εδώ και έξι χρόνια.

Κάθε φορά η ίδια παντομίμα!

Κάθε φορά το ίδιο θέατρο!

Τα συστατικά του σεναρίου γνωστά: διασπορά κινδυνολογίας με στόχο τη δημιουργία ενός κλίματος φόβου περί της εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωζώνη και πάντα με την ειδησεογραφία να θέλει τον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρωταγωνιστή της άποψης «Grexit”.

Το σενάριο έχει προφανείς στόχους: να δημιουργήσει κλίμα αποδοχής των κάθε φορά σκληρών μέτρων που οπισθοδρομούν την κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

Με αυτού του τύπου τα σενάρια έχει χαθεί σχεδόν το 50% του μέσου εισοδήματος των Ελλήνων! Έχει δηλαδή απομειωθεί η εισοδηματική κλίμακα του μεσοστρώματος σχεδόν 50% κάτω από την εποχή του 2008! Έχει διαλυθεί το κοινωνικό κράτος, έχει παραδοθεί στον Καιάδα του χρέους το ασφαλιστικό και η πρόνοια, έχουν κλείσει χιλιάδες μεσαίες επιχειρήσεις, έχουν φύγει πάνω από 400.000 Έλληνες από τη χώρα αναζητώντας καλύτερη τύχη στην υπόλοιπη Ευρώπη!

Επομένως, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που επιχειρείται να περάσει μέσα από την ειδησεογραφία γύρω από την Ελλάδα και την περιπέτεια χρέους της.

Οι αξιολογήσεις είναι επί της ουσίας η πρόφαση μέσα από την οποία μεθοδεύονται τα μέτρα οικονομικής και κοινωνικής περιστολής.

   Ουσιαστικά τίποτε δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση, αφού με τις εκάστοτε Μνημονιακές Συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από τις εντολοδοχικές κυβερνήσεις των Αθηνών είναι προσυμφωνημένα τα απαιτούμενα κάθε φορά μέτρα.

Επομένως, όλο αυτό το θέατρο της δήθεν κάθε φορά διαπραγμάτευσης έχει να κάνει με την εμπέδωση στη συνείδηση των Νεοελλήνων της αποικιοποίησης της χώρας έναντι χρέους, της φτώχιας και της αέναης δουλείας που υπαγορεύεται μέσα από όλες τις δανειακές Συμβάσεις, τις οποίες έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα οι εντολοδόχοι των Αθηνών.

Βεβαίως είναι προφανές και σε πρωτοετή φοιτητή των Οικονομικών ότι τα επάλληλα και διαρκή περισταλτικά μέτρα της οικονομίας μόνο ανάκαμψη δεν πρόκειται να φέρουν. Και φυσικά ούτε λόγος και για υποτυπώδη ακόμη ανάπτυξη.

Είναι λοιπόν εμφανές ότι και μετά από την ολοκλήρωση της Μνημονιακής Σύμβασης που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα τον Ιούλιο του 2015, η μόνη οδός που απομένει στη δύσμοιρη χώρα μας είναι η οδός της άτακτης χρεοκοπίας και η έξοδος από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Με μια οικονομία καθημαγμένη, με μια κοινωνία αποδεκατισμένη από την παρατεταμένη φτώχια και δυσχέρεια, με τα αξιόχρεα της χώρας παραδομένα στο βρετανικό Δίκαιο και με τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων υποδομών για ενενήντα εννέα (99) χρόνια στο Δίκαιο των δανειστών!

Κάτω από αυτό το πολιτικοοικονομικό κλίμα που διαμορφώνεται από τους υποτιθέμενους εταίρους και συμμάχους μας, η μόνη αναγκαστική οδός της χώρας είναι αυτή της άτακτης χρεοκοπίας. Διότι είναι γνωστό ότι με όλα αυτά τα μέτρα το χρέος της Ελλάδας όχι μόνο δε μειώνεται, αλλά αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΔΝΤ έχει προβλέψει πως το 2060 το χρέος της χώρας θα αγγίζει περίπου το 300% του ΑΕΠ!

Ο δρόμος λοιπόν είναι εκ των προτέρων γνωστός. Και για τη χώρα μας έχει περιγραφεί με απόλυτη αξιοπιστία από την πρώην Πρόεδρο της Αργεντινής, την κ. Κριστίνα Φερνάντες  ντε Κίρχνερ, η οποία είχε πει το 2012 :

   «Στο τέλος θα σας οδηγήσουν να ξεπουλήσετε τα πάντα και όταν τα ξεπουλήσετε, θα διαπιστώσετε ότι δεν ξεπεράσατε τη χρεοκοπία ˑαλλά τότε θα είναι αργάˑ θα χρεοκοπήσετε όπως χρεοκοπήσαμε και εμείς στην Αργεντινή».

Αυτό ακριβώς περιγράφει την υφή και την ουσία του ελληνικού δράματος.

Όλα τα υπόλοιπα περί δήθεν συγκρούσεων και διαπραγματεύσεων των εντολοδόχων των Αθηνών με τις δάνειες δυνάμεις, όπως επίσης και η ξαφνική προβολή του ζητήματος της ενδεχόμενης επιστροφής της χώρας στο εθνικό νόμισμα, είναι ένα καλοστημένο σενάριο που αποσκοπεί στην εμπέδωση της υποταγής, της δουλείας και του μετασχηματισμού της χώρας μας σε «τεταρτοκοσμική μπανανία» αέναου χρέους.

Ευπειθέστατος

 

Νίκος Σίμος

Ρήξη και ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ