ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ;

3
76

Του Νίκου Σίμου 

Γίνεται λόγος τελευταία για την χρηματοδότηση των Πολιτικών Κομμάτων και υπάρχει «επικρατούσα» άποψη, να σταματήσει η Κρατική χρηματοδότηση και τα έξοδα των Κομμάτων να τα αναλάβουν ιδιώτες(!) μάνατζερ η σπόνσορες δηλαδή, με την μορφή της χορηγίας

Μια ακόμα ρωγμή, στις πολλές της μεταπολιτευτικής επιφατικής -όπως επιμένω χρόνια, να λέω- Δημοκρατίας μας
Επί της ουσίας, επιχειρείται να εισαχθεί η λογική του Μάρκετινγκ, στην Πολιτική !!
Είναι αυταπόδεικτο ότι, οιασδήποτε μορφής χρηματοδότηση από ιδιώτη, εμπεριέχει την έννοια του ενδεχόμενου  δόλου, εμπεριέχει την έννοια της εξυπηρέτησης, του ιδιωτικού δηλαδή συμφέροντος, το οποίο μπορεί να αντίκειται, στο Γενικό Κοινωνικό Συμφέρον

Ουσιαστικά προτείνεται έτσι ,η τελική απορρύθμιση της αστικής  Δημοκρατικής έκφανσης του κοινοβουλευτισμού  και η υπαγωγή της, σε καθεστώς  Ολιγαρχίας με κοινοβουλευτική έκφραση , όπου αυτοί που κατέχουν την οικονομική δύναμη, θα κατέχουν και κομμάτια πολιτικοκοινωνικής έκφρασης  της Κοινωνίας, ορίζοντας την μοίρα του Κοινωνικού Συνόλου. αφού θα επηρεάζουν, ενδεχομένως και κατά πάσαν βεβαιότητα  ιδιοτελώς,  το συμφέρον του!

Το ζήτημα αυτό αποτελεί μια ακόμα «πειραματική άσκηση» στον δρόμο για την Παγκόσμια διακυβέρνηση ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ !

Είναι η συνέχεια της «άσκησης» που ήθελε την εκλογή των επικεφαλής των πολιτικών σχημάτων από την κοινωνία, μακριά από τις αναγκαίες και προβλεπόμενες διαδικασίες του πολιτικού φορέα  και των καθ’ ύλη υπεύθυνων μελών του, που αναλάμβαναν  μέσα από αυτές (συνδιασκέψεις, συνέδρια κοκ) και την πολιτική ευθύνη της επιλογής των επικεφαλής των πολιτικών σχηματισμών, μέσα από πολιτικές διεργασίες και συχνότατα  αντιπαραθέσεις που αφορούσαν την ουσία της πολιτικής φυσιογνωμίας και διαδρομής του πολιτικού κόμματος στο οποίο είχαν ενεργό συμμετοχή

Ακροτελευτίως θεωρώ ότι, η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων  θα πρέπει να ΠΑΡΑΜΕΊΝΕΙ αφ’ ενός ΚΡΑΤΙΚΉ ΚΑΙ ΔΗΜΌΣΙΑ   και αφ’ ετέρου απολύτως ΕΛΈΓΞΙΜΗ, σε εξαμηνιαία βάση, από τους ελεγκτικούς Φορείς (ΣΔΟΕ, Ορκωτοί Λογιστές κλπ)

Με τον τρόπο αυτό και εφ’ όσον οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, θεσμοθετηθούν έτσι ώστε, να λειτουργούν για το Κοινωνικό Συμφέρον, μπορούμε να ελπίζουμε, σε μια μετάβαση στην Ουσιαστικότερη  Δημοκρατική έκφραση  της Κοινωνίας και των Πολιτών ,αφού θα είναι κοινωνικά γνωστοί και διαφανείς οι χρηματοδοτικοί μηχανισμοί, που θέλουν το πολιτικό κόμμα παραγωγό πολιτικών για την πορεία Έθνους και Κοινωνίας επιτελώντας τον συνταγματικό του ρόλο  και όχι «ανώνυμη εταιρία» η οποία θα διοχετεύει την «πολιτική» ως προϊόν προς μια κοινωνία που θα αδυνατεί να αντιδράσει στα σχέδια των «χρηματοδοτών» – ιδιοκτητών μιας κοινωνικά ανέλεγκτης πολιτικής έκφρασης !
Ένα από τα πολλά βήματα, που πρέπει να κάνουμε προς την κατεύθυνση της ουσιαστικοποίησης μιας επιφατικής και «εξαρτώμενης» νεοελληνικής δημοκρατίας
Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε σαν κοινωνία  να μετατραπεί  η Δημοκρατία σε Αγορά !!

Τα σέβη μου

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Με την εκλογή των πολιτικών αρχηγών από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος «ευτυχήσαμε» να δούμε οι Νεοέλληνες και αλλοδαπούς στο παραβάν. ….πόση δημοκρατία ακόμη(;;;;;)!!!!!

 2. Διαβάζοντας το άρθρο μέσω της ΕΡΤΟΠΕΝ θέλω να εκφράσω την αντίθεσή μου .
  Κατ’αρχάς η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εφευρέθηκε απο τους πολίτες της Αθήνας τότε που τη χρησιμοποίησαν ως πολίτευμα ( περ.462 – 322 π.κ.ε.) μετά εξαφανίστηκε ως πολίτευμα .
  Σήμερα -διαστρεβλώνοντας την πραγματική της έννοια- αποκαλούμε «δημοκρατία» την κοινοβουλευτική ολιγαρχία η οποία είναι απότοκος της ρωμαϊκής συγκλήτου .
  Για όσους δεν γνωρίζουν, στην Αθηναϊκή δημοκρατία οι άρχοντες δεν ψηφίζονταν αλλά κληρώνονταν εκ των βουλευτών, οι οποιοι επίσης κληρώνονταν εξ’ανδρών υπηρετησάντων στο στρατό και άνω των 30 ετών . Προφανώς οι Αθηναίοι επέλεξαν την κλήρωση ώστε ουδείς επιτελής να μην υπηρετεί άνω του έτους, άρα να μην αποκτά δύναμη και χρήμα εκ των αξιωμάτων . Αυτό λοιπόν ένα απο τα ουσιαστικά στοιχεία της έννοιας «δημοκρατία» . Ακόμα και αν εξαιρέσουμε τα υπόλοιπα εξίσου σημαντικά στοιχεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, πάλι το «πολίτευμά» μας ΔΕΝ είναι δημοκρατία . Μετά την αποκατάσταση της αλήθειας (α-ληθεια είναι η μεταφορά του αντικειμένου απο την λήθη στη θύμηση) εισέρχομαι στο άρθρο :
  Η αποψή μου είναι πως η διαφθορά και η διαπλοκή οφείλεται κατά 75% στην χρηματοδοσία των κομμάτων, τεράστια και αλόγιστη καθώς και στην παράνομη τραπεζική δανειοδοσία τους . Αυτά τα χρήματα τους επέπτρεψαν να λαδώσουν, διορίσουν, εκβιάσουν υπήκοους και επιχειρηματίες και να διαστρεβλώσουν έννοιες μέσω της πληρωμένης δημοσιογραφίας, ώστε να διατηρούνται αυτά και τα ανίκανα άεργα στελέχη τους επι χρόνια συνεχίζοντας και επεκτείνοντας τις παραπάνω παράνομες πράξεις . Το υπόλοιπο 25% οφείλεται στην ψήφιση της ασυλίας τους η οποία ως άποψη υποστηρίχθηκε βεβαίως δια της ως άνω χρηματοδότησης .
  Εξαιρώντας όλα τα παραπάνω, ως υπήκοος -με διάνοια πολίτη- δεν δίδω σε κανένα το δικαίωμα να δωρίζει τους φόρους ΜΟΥ, χωρίς να με ρωτά . Ας με ρωτήσουν λοιπόν μέσω δημοψηφίσματος να δούμε αν θέλω να δώσω έστω ένα ευρό σε οποιουδήποτε είδους κόμμα κ που ακριβώς θέλω να πάνε οι φόροι απο το εισόδημα που με πολύ κόπο καταφέρνω να μαζέψω . Πιστεύω δε πως η πλειοψηφία συμφωνεί μαζί μου .
  Εγώ αυτά αναστοχάζομαι και ευχαριστώ που μου δώσατε μέσω του άρθρου τη δυνατότητα να τα εκφράσω .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here