Το μακροστρατηγικό σχέδιο του Β. Σόιμπλε και η πλάνη του Αλ. Τσίπρα………

0
45

  Του Νίκου Σίμου 

Στόχος της Γερμανίας είναι από το 2018, και κυρίως μετά τις γερμανικές εκλογές, να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό πεδίο στην Ευρωζώνη, να βγάλει τις χώρες που αποτελούν «βαρίδια» στη δημοσιονομική πορεία της «γερμανικής» Ε.Ε., προκειμένου να αποτελέσει στο μέλλον τον προνομιακό συνομιλητή της Ρωσίας σε ένα επίπεδο Ευρασιατικής συνεργασίας, όπου στοχεύει να παίξει τον ρόλο της τρίτης δύναμης μετά την Κίνα και τη Ρωσία.

Ασφαλώς θα επιθυμούσε την Ρωσία χωρις τον Β Πουτιν και αποδυναμωμένη ,άλλα πάντως για την Γερμανία η Ρωσική αγορά αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα

   Η πλάνη στην οποία βρίσκεται ο κ. Τσίπρας και στην οποία ελπίζει, είναι το γεγονός των επερχόμενων γερμανικών εκλογών αυτό καθ΄ αυτό. Δηλαδή, ελπίζει σε μια πρωτιά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) έναντι των Χρηστιανοδημοκρατών (CDU).

Ισχυρίζομαι, λοιπόν, ότι είτε ο Μάρτιν Σούλτς εκλεγεί είτε η Άνγκελα Μέρκελ, ο Β. Σόιμπλε είναι και θα παραμείνει ακλόνητος.Αλλωστε η πολιτικη συνεργασια CDU-SPD είναι μαλλον δεδομενη και μετα το 2018

 Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι η «ιερή δύναμη» της Γερμανίας, στην οποία έδωσε το όραμα της ιστορικής ρεβάνς!

Είναι ο άνθρωπος που στην ουσία κατέχει το μακροπολιτικό σχέδιο της Γερμανίας, με τα όποια πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες που μπορεί να έχει αυτό.

Αυτή την ώρα ο κ. Σόιμπλε επιχειρεί μια συμφωνία με το ΔΝΤ, προκειμένου να πάει απρόσκοπτα η Γερμανία στις εκλογές. Κι όπως είναι γνωστό, στην πολιτική πολλές συμφωνίες ενίοτε αλλάζουν, όταν αλλάζουν τα δεδομένα.

Ποια είναι τα δεδομένα;

Τα δεδομένα ο Β. Σόιμπλε τα έχει δώσει πολύ νωρίς για την ελληνική οικονομία και τον ευρωπαϊκό Νότο.

Την ελληνική οικονομία ο Γερμανός υπουργός οικονομικών τη θεωρεί, και είναι πράγματι εδώ και δεκαετίες, ένα βαρέλι δίχως πάτο,αφού όλα τα δάνεια που πήραν οι πολιτικοί μεταπράτες διαχρονικά, πήγαν σε μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις (ρουσφέτια) και αδιαφανή συναλλαγή με το παρασιτικό -εν πολλοίς – Ελληνικό κεφάλαιο.

Το σώμα της πραγματικής οικονομίας ήταν και παραμένει γυμνό και τώρα με τα μνημόνια και βαρύτατα τραυματισμένο.

Επιπρόσθετα, τον κ. Σόιμπλε «επιβεβαιώνει» το αμερικανικό Ινστιτούτο διεθνών οικονομικών Peterson, το οποίο βλέπει αναβολή της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές και συνέχιση της υποστήριξής της από τον ESM και πέρα του 2018 ως διέξοδο στο δισεπίλυτο πρόβλημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους.

   Έγγραφο όμως του ESM για το ελληνικό χρέος, που αποκάλυψε γερμανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, αναφέρει ότι οι ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους θα είναι κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις και όρους, τους οποίους εναποθέτει αορίστως εις το μέλλον, αναφέροντας ότι στον μαραθώνιο που διανύει η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στην αφετηρία (Handelsblatt).

Το μακροστρατηγικό σχέδιο, λοιπόν, του κ. Β. Σόιμπλε είναι αυτό που αναφέρθηκε νωρίτερα σε σχέση με τις δυνάμεις της Ευρασίας και γι΄ αυτό δεν έχουμε καμία τύχη μέσα στην ευρωζώνη, δηλαδή μέσα στη «γερμανική» Ε.Ε……. Καμία τύχη!!!

   Με το τέλος των γερμανικών εκλογών και με τη διαπίστωση ότι στην Ελλάδα δε θα «βρέξει» χρήματα, ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές, δεδομένου ότι το 3,5% πλεόνασμα δύσκολα θα το πιάσει η τελειωμένη ελληνική οικονομία και ακόμα δυσκολότερα θα το επιτυγχάνει τα επόμενα – αρκετά – χρόνια !

Όσον αφορά τον ευρωπαϊκό Νότο, το «εξωπέταγμά» του από τη «γερμανική» Ευρώπη είναι θέμα χρόνου πλέον.

   Η Ιταλία θα είναι η τελευταία χώρα που θα βγει έξω από αυτή την ένωση, εφόσον τα δημοσιονομικά πλεονάσματα της “γερμανικής” Ευρώπης θα είναι σε τέτοια κατάσταση που δε θα διακυβεύουν τη συνοχή της και θα μπορεί με τον τρόπο αυτό να διαπραγματεύεται η Γερμανία με τις δυνάμεις της Ευρασίας.

Τώρα δεν το κάνει, γιατί φοβάται ότι, αν σπάσει το «καρκινικό οικονομικό απόστημα» της Ιταλίας, θα παρασύρει ολόκληρη την Ευρωζώνη και κατά τούτο δεν το επιχειρεί αυτή τη στιγμή.

Το μακροστρατηγικό  σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεπερνά κατά πολύ τις στοχεύσεις των – εκείθεν του Ατλαντικού – παγκοσμιοποιητών

Αγγίζει το ιστορικό απωθημένο του γερμανικού μεγαλοϊδεατισμού και καθιστά ακόμα πιο περίπλοκα τα ζητήματα της υπόστασης και της ειρηνικής πορείας αυτού του παγκοσμιοποιημένου πλανήτη

Πάντα ευπειθής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ