Τσίπρας: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, είστε εγκέφαλος εγκληματικού δικτύου – Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη

0
4

Ο Αλέξης Τσίπρας υπέδειξε ως ενορχηστρωτή του ρυπαρού δικτύου των παρακολουθήσεων, τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως ανακοίνωσε κατά την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.
Η κυβέρνηση αποδέχθηκε την πρόταση και η συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει άμεσα, στις 18:00 το απόγευμα.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την πρόταση δυσπιστίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι παρακαλούσε εδώ και μήνες τον κ. Τσίπρα να την υποβάλλει.
«Υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας μας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης». Σημείωσε ότι η Βουλή επί τριήμερο θα συζητήσει, «ο κ. Μησοτάκης θα αναγκαστεί να έρθει εδώ και να δώσει εξηγήσεις, να λογοδοτήσει, να απαντήσει και η Βουλή θα αναγκαστεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή».
Τόνισε πως «όποια και αν είναι η απάντηση, είμαι βέβαιος ότι σύντομα την οριστική και την ορθή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός».
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εγκέφαλο του εγκληματικού δικτύου των υποκλοπών και έκανε λόγο για προαγγελθείσα αποστασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τoυς κανόνες της Δημοκρατίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναμενόταν, ανακοίνωσε και τα ονόματα των αξιωματούχων της κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία τέθηκαν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, όπως επιβεβαιώθηκε απο τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ.
«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι.
Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, την ασφάλεια της χώρας, τα δικαιώματα».

Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Χατζηδάκη, Φλώρο

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι με βάση τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, για τα οποία ενημερώθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος, επιβεβαιώθηκαν οι παρακολουθήσεις του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΣ, Χαράλαμπου Λαλούση, του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρου Διακόπουλου,  του πρώην γενικού διευθυντή των αμυντικών εξοπλισμών, Θεόδωρου Λάγιου, και του νυν διευθυντή Αριστείδη Αλεξόπουλου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ειδικότερα ότι ο φάκελος περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα που κατέθεσε εκείνος στην Αρχή στις 7/12 και που εμπλούτισε κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής, με μεταγενέστερο αίτημά του στις 28/12.
«Ο φάκελος λοιπόν περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης, το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του κράτους», είπε ο κ. Τσίπρας.
Ανέφερε ειδικότερα ότι «στις 28/12 λοιπόν, και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων της ΕΥΠ, πέραν του κ. Ανδρουλάκη και κ. Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τέλογλου, ζήτησα επισήμως γραπτώς να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή, ώστε να διελευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση από την ΕΥΠ με διάταξη υπογεγραμμένη από την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ, ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος». «Και η απάντηση που επίσημα έλαβα σε αυτόν τον κλειστό φάκελο, ήταν έξι στα έξι», τόνισε, «για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».
«Δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων, έχουν ταπεινωθεί, σε “στόχους” κι έγιναν βορά ενός παράνομου, πράγματι ρυπαρού δικτύου.
Ενός εγκληματικού δικτύου, θα έλεγα εγώ. Που είχε όμως έδρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.
Και συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «οργάνωσε αυτό το δίκτυο προκειμένου να έχει στο χέρι, όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πολιτικούς του φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τη στρατιωτική ηγεσία, τους δημοσιογράφους, τους αξιωματικούς του στρατεύματος. Αλλά και για να τους έχει στο χέρι τους ίδιους, να τους εκβιάζει. Να γνωρίζει τις σκέψεις, τις επιδιώξεις, τις αδυναμίες τους».
Πρόσθεσε ότι «το δίκτυο αυτό το οργάνωσε με πολύ σοβαρό σχεδιασμό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου».

Αντιδημοκρατική η κυβέρνηση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ανίκανη και αντιδημοκρατική την κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι τους τελευταίους μήνες η ελληνική κοινωνία ζει στη δίνη του πρωτοφανούς σκανδάλου των υποκλοπών.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπέδειξε ως ενορχηστρωτή του ρυπαρού δικτύου των παρακολουθήσεων, τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον εγκέφαλο του εγκληματικού δικτύου των υποκλοπών.
«Ο Μητσοτάκης δεν υπολόγισε ότι υπάρχουν δικαστές ότι υπάρχουν δικαστές και στην Αθήνα, όχι μόνο στο Βέλγιο.
Έτυχε ο Μητσοτάκης να πέσει πάνω σε έναν δικαστικό που έπραξε το καθήκον του», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι οι τύχες της χώρας βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης «όχι μόνο ανίκανης, προσκολλημένης σε ιδιοτέλειες και συμφέροντα, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τους κανόνες της δημοκρατίας». Τόνισε ότι «κανείς και καμιά δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια γιατί αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο κάποιους έγκριτους συνταγματολόγους αλλά αφορά τη ζωή των ανθρώπων. Σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών.
Στη δίνη της πιο εκτεταμένης και βαθιάς εκτροπής από τους κανόνες δικαίου που είδε η χώρα μετά το 1974».

Μητσοτάκης για πρόταση δυσπιστίας από ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενη

«Καλοδεχούμενη» απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα (25/1/2023) ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Από την Κρήτη όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός σχολίασε πως η πρόταση δυσπιστίας είναι μια καλή ευκαιρία για τη σύγκριση τετραετιών. «Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση, Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές. Μία καλή ευκαιρία κυρίως για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια και τι κάναμε εμείς. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για το έργο τους αλλά και για τα θέματα κράτους δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε την περασμένη τετραετία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι γι’ αυτή την πολιτική μάχη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν του».

Η_πρόταση_δυσπιστίας_του_ΣΥΡΙΖΑ_κατά_της_κυβέρνησης.pdf

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ