Uber-Hunter Biden-Kυριακίδου> Πρωταγωνιστές σε σκάνδαλα που σοκάρουν-από παιδοφιλία έως δωροδοκίες-ηγέτες της Δύσης που πρωταγωνιστούν και στη προπαγάνδα υπέρ των εμβολίων COVID-19

0
98

Kαθώς ο κ. Bourla της Pfizer εμφανίζεται πρόθυμος να αποκαταστήσει το μνημείο των Georgia Guidestones

Μία σειρά ηγετών οι οποίοι εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν στην προπαγάνδα υπέρ των εμβολίων COVID-19 την ώρα  που δείχνουν ιδιαίτερη απέχθεια για την έρευνα της προέλευσης της πανδημίας (τόσο οι ίδιοι όσο και οι επιστημονικές επιτροπές των κρατών) και καθώς ο κ. Bourla της Pfizer εμφανίζεται πρόθυμος να αποκαταστήσει το μνημείο των Georgia Guidestones που πρεσβεύει τη μείωση του πληθυσμού στα 500.000.000 μία σειρά αποκαλύψεων τους εμφανίζει βουτηγμένους σε ανησυχητικό βαθμό σε πάσης φύσεως σκάνδαλα-από παιδοφιλία έως δωροδοκίες-άρα και χειραγωγήσιμους.

Τα τελευταία 24ωρα είναι το σκάνδαλο της Uber που έρχεται να προσθέσει νέα ερωτηματικά για την πραγματική αποστολή των ηγετών της Δύσης.

Η Uber, η μεγάλη αμερικάνικη επιχείρηση online παροχής υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων σε πολλές πόλεις παγκοσμίως, παρέκαμπτε διεθνείς κανονισμούς, εμπόδιζε το έργο της αστυνομίας και φλέρταρε κρυφά με πολιτικούς προκειμένου να εφαρμόζει τις αμφισβητήσιμες πρακτικές της καθώς επεκτεινόταν σε νέες πόλεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν στον Τύπο και που δημοσίευσε πρώτος ο Guardian.

Ρεπορτάζ με στοιχεία από το Politico και τον Guardian

Η διεθνής υπηρεσία ride-share και γίγαντας της Silicon Valley, σύμφωνα με το Politico, βρίσκεται πλέον υπό έρευνα για ανήθικες πρακτικές, οι οποίες αποκαλύπτονται μέσα από μια πληθώρα αναφορών, emails, σημειωμάτων και άλλων εγγράφων που παρασχέθηκαν στη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων. Σήμερα, η αξία της πλατφόρμας αποτιμάται σε 43 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ, καθημερινά, μέσω αυτής, σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται 19 εκατομμύρια διαδρομές.

Τα έγγραφα καλύπτουν τις δραστηριότητες της εταιρείας από το 2013 έως το 2017 υπό τον Travis Kalanick, τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της. Καθώς η εταιρεία επεκτάθηκε γρήγορα σε νέες πόλεις σε όλο τον κόσμο και αντιμετώπισε τεράστια παγκόσμια αντίδραση εξαιτίας της καταπάτησης νόμων σε κάθε χώρα που ενεργούσε, κορυφαία στελέχη της αναγνώριζαν ιδιωτικά τις αμφισβητήσιμες πρακτικές τους, ενώ σε αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο Kalanick, σύμφωνα με τους The Guardian και το ICIJ. Ένα στέλεχος μάλιστα αναφέρονταν στην ομάδα ως «πειρατές» και παραδέχονταν ότι «είμαστε απλά παράνομοι».

Όπως προκύπτει από ένα έγγραφο, το 2016 η Uber σχεδίαζε να δαπανήσει έκτακτα 90 εκατ. δολάρια για λόμπι και δημόσιες σχέσεις σε μία προσπάθεια να καταπνίξει τις έντονες αντιδράσεις εναντίον της. Συχνά, μέρος της στρατηγικής της ήταν και το να πιέζει τους δημάρχους πόλεων όπου δραστηριοποιούνταν, αλλά και τις εθνικές αρχές μεταφορών της εκάστοτε χώρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Uber προσπάθησε επίσης να ανακτήσει την εικόνα της φλερτάροντας πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών. Όπως προκύπτει ο Γάλλος πρόεδρος κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει την Uber, λέγοντας μάλιστα στα στελέχη της ότι είχε μεσολαβήσει για μια μυστική «συμφωνία» με τους αντιπάλους της στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ο Joe Biden, ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, τότε, καθυστέρησε σε μια συνάντηση με την Uber στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο Kalanick τόνισε σε συνάδελφό του ότι «έβαλα τους ανθρώπους μου να τον ενημερώσουν ότι κάθε λεπτό που αργεί, είναι ένα λεπτό λιγότερο που θα έχει μαζί μου». Μετά τη συνάντηση ο Biden φαίνεται να τροποποίησε την προετοιμασμένη ομιλία του στο Νταβός για να κάνει μία αναφορά σε κάποιον CEO του οποίου η εταιρεία θα έδινε σε εκατομμύρια εργαζόμενους «την ελευθερία να εργάζονται όσες ώρες επιθυμούν και να διαχειρίζονται τη ζωή τους όπως επιθυμούν».

Travis Kalanick

Πρόκειται για δύο μόνο από τους πολλούς σημερινούς κυβερνητικούς ηγέτες, δισεκατομμυριούχους και μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης στους οποίους η εταιρεία φέρεται να άσκησε κρυφά πιέσεις για να συγκαλύψει αυτό που λένε οι αναφορές ότι αποτελούσαν παράνομες πρακτικές. Όταν μάλιστα ένα στέλεχος εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τους οδηγούς της Uber που πιθανά να αντιμετωπίσουν βία από οργισμένους ανταγωνιστές στον κλάδο των ταξί, ο Kalanick είπε ότι «νομίζω πως αξίζει τον κόπο» και ότι «η βία εγγυάται την επιτυχία». Εκπρόσωπος του Kalanick αρνήθηκε πάντως ότι ο ίδιος πρότεινε ποτέ να εκμεταλλευτεί τη βία κατά των οδηγών της υπηρεσίας.

Ο Devon Spurgeon, εκπρόσωπος του Kalanick, του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, ανέφερε ότι η Κοινοπραξία των Ερευνητικών Δημοσιογράφων παρουσιάζει μια «ψευδή ατζέντα». «Στηριζόμενοι σε μια ψευδή ατζέντα, σύμφωνα με την οποία ο κ. Kalanick έδειχνε μια παράνομη ή ανάρμοστη συμπεριφορά, το ICIJ ισχυρίζεται ότι κατέχει έγγραφα στα οποία ο ίδιος συμμετείχε ή ήταν ακόμη και συντάκτης τους, κάποια από τα οποία είναι σχεδόν δεκαετίας», πρόσθεσε. «Με σαφή τρόπο, το ICIJ έχει απορρίψει κατηγορηματικά αιτήματα μας για επανεξέταση οποιουδήποτε από αυτά τα έγγραφα, γεγονός που εντείνει περαιτέρω τις ανησυχίες μας σχετικά με την αυθεντικότητα τους».

Όταν η εταιρεία χρειαζόταν δεδομένα προκειμένου να επηρεάσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, σύμφωνα με την έκθεση του The Guardian, πλήρωνε επίσης ακαδημαϊκούς για να δημοσιεύουν έρευνες που θα ενίσχυαν τους παραπλανητικούς οικονομικούς ισχυρισμούς σχετικά με το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας, το οποίο προσέφερε μη βιώσιμες χαμηλές τιμές καθώς έμπαινε σε νέες πόλεις για να εξασφαλίσει την επικράτηση της σε σχέση με τους τοπικούς ανταγωνιστές ταξί.

Απαντώντας στις διαρροές η Uber παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει «λάθη και παραλείψεις», ωστόσο σημείωσε ότι, από το 2017, όταν ανέλαβε την ηγεσία της ο σημερινός διευθύνων σύμβουλός της, Dara Khosrowshahi, έχει μεταμορφωθεί. «Δεν δικαιολογήσαμε και δεν θα δικαιολογήσουμε συμπεριφορές του παρελθόντος που σαφώς δεν συνάδουν με τις σημερινές μας αξίες. Αντ’ αυτού, ζητάμε από το κοινό να μας κρίνει με βάση αυτά που κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια και αυτά που θα κάνουμε τα επόμενα χρόνια», σημείωσε η εταιρεία.

Περισσότεροι από 180 δημοσιογράφοι ερευνούν τα «Αρχεία Uber» και θα δημοσιεύσουν μια σειρά από αναφορές που θα αναλύουν περισσότερα από 124.000 έγγραφα τις επόμενες εβδομάδες.

Την ίδια ώρα ο Hunter Biden δίνει στεγνά τον πατέρα του και ο πλανήτης παρακολουθεί άναυδος τα κρυφά-φανερά πάθη της πρώτης οικογένειας των ΗΠΑ. O Joe Biden εμφανίζεται σε στιγμιότυπα παιδοφιλίας.

Μέρος των ντοκουμέντων ανέδειξε και ο Tucker Carlson στο FOXnews.


 

 

 

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της Deutsche Welle ύποπτος για διαφθορά είναι ο σύζυγος της επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου η οποία πρωταγωνιστεί στην ευρωπαική εμβολιαστική προπαγάνδα>

Ο σύζυγός της Κυριάκος Κυριακίδης έλαβε από τη Cyprus Cooperative Bank (Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα) πιστώσεις εκατομμυρίων παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε απαραίτητες εγγυήσεις. Κυπριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμα και για παθητική δωροδοκία.

«Υπό πίεση βρίσκεται η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, μετά από έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στην Κύπρο», γράφει η ιστοσελίδα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, αναφερόμενη σε ρεπορτάζ του μαγκαζίνο Panorama με τίτλο: «Ο σύζυγος της επιτρόπου Κυριακίδου ύποπτος για διαφθορά».

Σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο σύζυγός της Κυριάκος Κυριακίδης έλαβε από τη Cyprus Cooperative Bank (Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα) πιστώσεις εκατομμυρίων παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε απαραίτητες εγγυήσεις. Κυπριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμα και για παθητική δωροδοκία. Είχε ο σύζυγος πλεονεκτήματα λόγω της θέσεως της γυναίκας του;

Οι πιστώσεις χορηγήθηκαν από τη Cyprus Cooperative Bank, δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της χώρας, η οποία ανήκει στο κράτος και διασώθηκε πολλές φορές με χρήματα του δημοσίου. Επειδή η τράπεζα αντιμετώπισε αρκετές φορές στο παρελθόν οικονομικά προβλήματα, η Ελεγκτική Υπηρεσία έβαλε στο μικροσκόπιο τις συναλλαγές με τα λεγόμενα «Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα» (ΠΕΠ). Η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου (αναφέρεται ως ΠΕΠ 8) εμφανίζεται στην έκθεση σε τέσσερις συναλλαγές, στις οποίες εμπλέκεται ο σύζυγός της. Συνολική αξία των συναλλαγών γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η χορήγηση πιστώσεων χαρακτηρίζεται ως «πολύ προβληματική», μιας και δεν υπήρχαν απαραίτητες εγγυήσεις, ούτε από εισοδήματα ούτε από άλλα περιουσιακά στοιχεία. Σε αυτό προστίθεται ότι στην απόφαση χορήγησης πιστώσεων δεν καταγράφηκε αιτιολογία.

Η Ευρωπαία επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, παίρνοντας εγγράφως θέση έναντι της γερμανικής τηλεοπτικής εκπομπής, σημειώνει ότι «δεν είχε προσωπικά συμμετοχή στην υπόθεση». Από τη πλευρά του, ο Κυριάκος Κυριακίδης σημειώνει εγγράφως ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει βασίζονταν πάντοτε στο πλαίσιο κανόνων που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές».

kourdistoportocali.com 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ