Ποσοστό άνω του 15% των εργαζόμενων, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, βρίσκονται στα όρια υψηλού κινδύνου σύμφωνα με έρευνα για τη μέτρηση των ψυχοκοινωνικών κινδύνων και των επιπτώσεών τους στον εργασιακό χώρο, που παρουσιάστηκε στο 5ο ΕΑΡ Forum με θέμα «EAP & ROI: Proven Workplace Outcomes» που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το 5o ΕΑΡ Forum εστίασε στη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στην υλοποίηση των ΕΑΡ (Employee Assistance Programs) στον εργασιακό χώρο με μετρήσιμα ποιοτικά αλλά κυρίως οικονομικά θετικά αποτελέσματα σε δείκτες απόδοσης, όπως ενίσχυση υγείας και ευεξίας, αύξηση παραγωγικότητας των εργαζομένων και ενίσχυση αποτελεσματικότητας των στελεχών, με τη βοήθεια των οποίων οι επιχειρήσεις μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικό κόστος, να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους, να έχουν αποτελεσματικότερη διαχείριση λειτουργικών κινδύνων και να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα, και την ανταγωνιστικότητά τους.
Στο φόρουμ παρουσιάστηκαν επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα συνολικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του εργαλείου P.R.I.W.A. (Psychosocial Risks & Impacts in the Workplace Assessment), που αποτελεί το μοναδικό ελληνικό εργαλείο μέτρησης των ψυχοκοινωνικών κινδύνων και των επιπτώσεών τους στον εργασιακό χώρο, το οποίο ανέπτυξε η Hellas EAP σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τις εργασίες του φόρουμ άνοιξε η Founder & CEO της Hellas EAP, Αναστασία Π. Rush, η οποία σημείωσε ότι ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεως η επένδυση στην υποστήριξη και ανάπτυξη του ανθρώπινου παράγοντα μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να εξοικονομήσουν σημαντικό κόστος, να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του εργασιακού περιβάλλοντος, να επιτύχουν ένα αποτελεσματικότερο Operational Risk Management και να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και περαιτέρω εξέλιξή τους.
ΠΗΓΗ:analitis.gr
Νίκος Σίμος
Latest posts by Νίκος Σίμος (see all)
- Ιδού τα ντοκουμέντα: Τα πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων! Οι υπουργοί βαράν το ντέφι και οι επιστήμονες χορεύουν - 18/04/2021
- Σε 23 Πολιτείες των ΗΠΑ η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. Tα προτεκτοράτα πότε θα την καταργήσουν;;; - 18/04/2021
- Μελέτη Πανεπιστημίου Οξφόρδης: ο κίνδυνος πρόκλησης θρόμβωσης με τα εμβόλια mRNA των Pfizer, Moderna είναι 30 φορές πιο πιθανός απ΄ότι με AstraZeneca!!!!! - 18/04/2021